×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » 3 tips om te besparen op uw zorgverzekering

3 tips om te besparen op uw zorgverzekering

woensdag 17 december 2014 - door Machteld Jansen Verplanke

bron: ANP

De trend van de afgelopen jaren wordt in 2015 voorgezet: de zorgverzekering gaat weer duurder worden. Wat kunt u doen om de kosten van uw zorgverzekering toch zo laag mogelijk te houden? Uit dit artikel volgen drie tips waaraan u een eigen invulling zult moeten geven met betrekking tot u persoonlijke situatie.

Eigen risico

Door het verhogen van uw eigen risico kunt u besparen op uw maandpremie. Het vrijwillig eigen risico verhogen tot €500 kan u wel €25 euro per maand schelen. Dat klinkt natuurlijk ideaal, maar als er iets gebeurd bent u bijna €900 lichter. Het is dus belangrijk om hierover na te denken. Heeft u eigenlijk nooit iets en kunt u ,als er iets gebeurd, het bedrag betreffende bedrag op tafel leggen, dan kan dit zeker een optie zijn. Wanneer u het vrijwillig eigen risico in mindere mate verhoogd, bijvoorbeeld met €125 of €200, dan scheelt dit tussen de €3 en €6 op de maandpremie. Bent u vaak ziek of heeft u fysiotherapie nodig dan raden wij u dit af.

Betalen in termijnen

Een andere tip voor mensen die het eigen risico sowieso elk jaar moeten betalen door bijvoorbeeld ziekte, is om te kijken of het eigen risico afbetaald kan worden in termijnen. Bij verschillende zorgverzekeraars is het mogelijk om het eigen risico in 10 of 12 termijnen te voldoen. Het lijkt hierdoor alsof u minder betaald, maar aan het einde van de rit scheelt dit natuurlijk niets.

Aanvullende verzekering

Een andere manier om te besparen op de zorgkosten is door de aanvullende dekkingen te schrappen of het kiezen van een goedkopere aanvulling. Bij een aanvulling moet u denken aan fysiotherapie en tandartskosten. Dit kunt u doen, maar doe het wel verstandig. Vraag bij de zorgverzekeraar op hoeveel u voorgaande jaren gebruik hebt gemaakt van de aanvullende dekkingen. Op deze manier kunt u voor uzelf inzichtelijk maken wat de gevolgen zijn van het beperken of het beëindigen van de aanvullende dekking. Met andere woorden, verzeker uzelf niet voor zorg die u niet nodig heeft.

Naturapolis en restitutiepolis

Wat is het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis? 

Naturapolis

In Nederland heeft u keuze uit een natura of restitutie zorgverzekering. Bij een naturapolis heeft u recht op zorg die rechtsreeks door de zorgverzekeraar wordt betaald. Zorg die u ontvangt van zorgaanbieders waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft, wordt normaal gesproken volledig vergoed. Wanneer u kiest voor een naturapolis, kunt u daarom meestal alleen kiezen voor een arts of een behandelaar waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten.

Restitutiepolis

Bij een restitutiepolis heeft u recht op volledige dekking en kunt u bij alle zorgverleners terecht. U krijgt bij iedere zorgaanbieder dezelfde vergoeding, waardoor u meer keuzevrijheid heeft. Bij het kiezen voor een restitutiepolis, dient u in veel gevallen de rekening voor te schieten. Het betreffende bedrag kunt u later bij uw zorgverzekeraar declareren. Let hierbij ook op de maximale vergoedingen die in de polisvoorwaarden staan aangegeven.

Kies ik voor een naturapolis of restitutiepolis?

Met het afsluiten van contracten met zorgverleners proberen zorgverzekeraars de zorg zo goedkoop mogelijk te houden. Een restitutiepolis is over het algemeen wat duurder dan een naturapolis, waarbij u wat minder keuzevrijheid heeft in het kiezen van uw zorgverzekeraar. Ook hier geldt weer: bekijk eerst of u bepaalde zorg nodig heeft. Is dit niet het geval? Ga dan voor de goedkopere optie. Informeer goed bij u zorgverzekeraar voordat u voor de goedkopere opties gaat. Indien zij een positief advies geven, dan zou dit ook een manier kunnen zijn om te besparen op uw zorgverzekering.

Heeft u meer vragen over uw zorgverzekering in 2015? Neem dan contact op met onze klantenservice (0228-511211). Wij helpen u graag!

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Machteld als schrijver

Over Machteld Jansen Verplanke

Machteld houdt zich voornamelijk bezig met ondersteunend werk binnen de klantenservice bij VerzekerVoordelig.nl. Als enthousiaste jongeling bekommert Machteld zich met name op het op orde brengen van papierwerk. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Machteld u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties