×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » 3 innovatieve verzekeringen die aansluiten op uw levensstijl

3 innovatieve verzekeringen die aansluiten op uw levensstijl

zaterdag 27 juni 2015 - door Ben Jansen Verplanke

3 innovatieve verzekeringen die aansluiten op uw levensstijlDe wereld om ons heen verandert vliegensvlug. Tien jaar geleden maakten wij gebruik van floppy disks,  terwijl we tegenwoordig de cloud hebben om onze gegevens op te slaan. We innoveren sneller dan we ooit hebben gedaan in bijna iedere bedrijfstak. Alleen verzekeraars lijken stil te staan.

Veel verzekeringen zijn precies dezelfde als die van 20 jaar terug. Alleen de dekkingen zijn misschien iets uitgekleed. Maar er is goed nieuws, vanuit de VS en ook vanuit Nederland zien we steeds meer innovatieve verzekeringen ontstaan. Ik zet er drie voor u op een rij.

#1 Oscar: Korting op uw zorgverzekering door iedere dag te bewegen

De Amerikaanse zorgverzekeraar Oscar wil klanten met een actieve levensstijl graag belonen. Bij het afsluiten van een zorgverzekering krijgt u een gratis MisFit Flash stappenteller. Deze kan u verbinden met de Oscar app op uw telefoon. Als u iedere dag uw bewegingsdoel haalt krijgt u een korting van $ 1 op uw zorgverzekering. Deze kan maximaal oplopen tot $ 240 per jaar.

De Oscar app is er niet alleen maar om uw beweging te monitoren. Met deze app heeft u ook inzicht in de zorg die u ontvangen heeft. Ieder bezoek, voorschrift en labwerk wordt handig op een tijdlijn in de app getoond. Oscar laat dan ook weten: “We keep track of your care, so you don’t have to”.

#2 MetroMile: Alleen betalen voor de kilometers die u daadwerkelijk rijdt

Opnieuw een Amerikaanse partij die innoveert in de verzekeringsbranche. Deze keer gaat het om een autoverzekering waarbij de premie grotendeels afhankelijk is van het aantal kilometers (of mijl) dat er daadwerkelijk wordt gereden. Bij MetroMile betaalt u een basistarief met daarboven een tarief per gereden mijl. Hiervoor dient u wel een stekkertje (de Pulse) in te pluggen in uw auto. Zo wordt er iedere maand op basis van uw autogebruik een premie bepaald.

Uiteraard heeft MetroMile ook een handige app die u onder andere de snelste weg naar uw bestemming toont, de locatie waar uw auto geparkeerd is, aangeeft wanneer u het best kunt tanken en de staat van uw auto monitort. Daarnaast toont de app het aantal kilometers dat u gereden heeft.

In Nederland wordt er ook rekening gehouden met het aantal kilometers, maar dat zit toch iets anders in elkaar. In ons land wordt een vaste premie bepaald op basis van de gegevens die u invult bij de aanvraag van de verzekering. Als u vervolgens de helft minder rijdt dan u heeft aangegeven bij uw aanvraag, betaalt u nog steeds de volledige premie.

En gelukkig... De laatste innovatieve verzekering komt van Nederlandse bodem!

#3 Fairzekering: Veilig rijden = lagere premie

De Nederlandse verzekeraar Fairzekering, winnaar van de Generali innovatieprijs, biedt u een autoverzekering die op basis van uw rijgedrag korting geeft op uw premie. Deze korting kan oplopen tot wel 35%.

Hoe weet Fairzekering dan hoe veilig u rijdt? Om dit te kunnen meten krijgt u bij het afsluiten van een “faire” autoverzekering een chip-in stekker die u in uw auto moet bevestigen. Deze stekker meet hoe netjes u rijdt, bijvoorbeeld uw snelheid en uw remgedrag. Als u een nette rijder bent krijgt u een groene score die u recht geeft op een korting van 35% op uw premie. Via het online dashboard waarop u als Fairzekering klant kunt inloggen, ziet u wat voor score u heeft en kunt u uw rijgedrag inzien.

Verzekeraars houden al langer rekening met uw levensstijl. Dit  is echter vooral bedoeld om het eigen bedrijfsrisico in te dekken, niet om klanten beter van dienst te zijn. Bovenstaande innovatieve verzekeringen zijn er wel om de klant te belonen voor hun goede gedrag en/of levensstijl. Zelf ben ik echt een fan van dit soort initiatieven. U bepaalt op deze manier namelijk grotendeels zelf wat voor premie u gaat betalen voor uw verzekeringen.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Ben Jansen Verplanke

Over Ben Jansen Verplanke

Ben houdt zich binnen VerzekerVoordelig.nl met name bezig met het optimaliseren van de website. Als online marketeer en website optimizer probeert hij de website zo toegankelijk mogelijk te maken voor u als klant. Ben heeft daarnaast een grote interesse in financiële markten en helpt u graag verder met al uw vragen omtrent verzekeringen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties