Navigatie Link overslaanHome » Nieuws

VerzekeringsBlog vol met tips en handige info

U wilt graag met de auto naar Frankrijk, maar heeft in uw auto niet genoeg plek voor het gezin én de bagage. Een vriend biedt aan om zijn auto uit te lenen. Waar moet u rekening mee houden als u een auto van iemand anders leent en wie is er aansprakelijk bij eventuele schade?
Sinds 2002 zijn de premies van overlijdensrisicoverzekeringen met ongeveer 60% gedaald. Als u in het verleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten heeft, vraag u zich nu natuurlijk af of u kunt besparen. In dit artikel leggen wij u uit wat uw opties zijn.
Steeds meer mensen gaan studeren, stagelopen of werken in het buitenland. Naast dat het erg leuk en spannend is, moet er ook veel geregeld worden. Anders dan veel mensen denken, dekt een reguliere reisverzekering geen reizen voor studie of werk. Hoe u goed verzekerd op reis gaat leest u in dit artikel.
Schade aan uw geparkeerde auto is natuurlijk erg vervelend. Vooral als u niet weet wie de dader is en u niet verzekerd bent voor de schade. Wanneer u wel verzekerd bent, is de kans helaas groot dat u achteruit gaat in uw schadevrije jaren en meer premie moet gaan betalen. Maar wist u dat het soms ook mogelijk is om de schade vergoed te krijgen door het Waarborgfonds Motorverkeer?
In Nederland bent u als particulier niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Toch is het wel verstandig om dit te doen; een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade kan oplopen tot honderdduizenden euro’s wanneer iemand per ongeluk door uw toedoen invalide raakt.
De kosten voor een begrafenis zijn vaak hoger dan crematiekosten. Het feit dat er bij een begrafenis ook grafkosten moeten worden betaald, ligt hier voor een deel aan ten grondslag. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering dient u een verzekerd bedrag op te geven. Om dit bedrag te bepalen kan het goed zijn om te weten wat de grafkosten in uw gemeente zijn.

Meer dan 10300 mensen ontvangen maandelijkse nieuwe blogs van ons per e-mail.