Minder premie betalen in de winter?

Koude en gure winterdagen met veel neerslag nodigen niet uit om eens lekker met de motor erop uit te gaan. Toch zijn er motorrijders die het hele jaar door rijden, weer of geen weer. Bent u iemand die alleen op mooie (zomer)dagen de motor pakt? Dan is een winterstoppolis wellicht iets voor u. Uw motor staat in de herfst en winter veilig opgeborgen en zorgt bij sommige verzekeraars voor een korting op uw motorverzekering.

Welke aanbieders bieden een winterstopregeling?

Wij bieden meerdere verzekeraars aan die een winterstop hanteren. De winterstop van de verzekeraars eindigt altijd op 1 maart. De ingangsdatum verschilt per verzekeraar, meestal begint de periode op 1 of 15 december. Hieronder vindt u een overzicht van de verzekeraars die een winterstop aanbieden op VerzekerVoordelig.nl.

VerzekeraarWinterstop Ja/NeePeriode
ReaalNee
Allianz NederlandNee
GeneraliNee
Voogd & VoogdJa1 december tot 1 maart
De GoudseNee
Delta LloydNee
Avero AchmeaNee
London VerzekeringenJa15 december tot 1 maart
UnigarantJa15 december tot 1 maart
Europeesche VerzekeringenJa1 december tot 1 maart

Premievoordeel?

Heeft u een WA Beperkt Casco of WA Casco dekking? Dan blijft deze van kracht en is het premie voordeel is groter. Het totale premievoordeel bestaat dan uit het wegvallen van de WA-premie en de korting op de cascodekking. De hoogte van het premievoordeel hangt af van uw verzekering, de waarde van uw motorfiets, uw leeftijd, waar u woont en hoeveel schadevrije jaren u hebt.

Een winterstop kan dus voordelig zijn als u een WA Beperkt Casco of WA Casco dekking heeft. Bent u alleen WA verzekerd? Dan adviseren wij u om een jaardekking te nemen. U kunt in de vergelijking van uw motorverzekering op onze website aangeven of u een jaardekking of een zomerdekking wenst.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!