minder-schade-jaarwisseling

Minder schade door vuurwerk en vandalisme tijdens jaarwisseling

17 maart 2020

Elk jaar worden er vlak na de jaarwisseling flink wat schades als gevolg van vuurwerk en vandalisme gemeld. Hoe groot de geschatte schade dit jaar precies is en wat u kunt doen als u ook schade heeft opgelopen, leest u hieronder.

Hoeveel schade?

Het Verbond van Verzekeraars heeft een schatting gemaakt van de totale schade als gevolg van vandalisme en vuurwerk tijdens de jaarwisseling en kwam hierbij uit op een bedrag van 13 miljoen euro. Vorig jaar lag dit bedrag ruim 1 miljoen euro hoger. Wellicht dat het slechte weer invloed heeft gehad op het lager uitgevallen schadebedrag. In dit bedrag zijn de medische kosten van letselschade en arbeidsongeschiktheid overigens niet opgenomen. Dit omdat deze kosten zeer moeilijk te berekenen zijn. Het werkelijke schadebedrag ligt dus hoger.

Aard van de schades

Volgens het Verbond van Verzekeraars zorgde zwaar en illegaal vuurwerk voor de meeste schade aan motorrijtuigen en huizen. Helaas zijn er tijdens de afgelopen jaarwisseling ook hulpverleners belaagd met dit soort vuurwerk en is er door dit soort vuurwerk veel letselschade opgelopen. Het Verbond van Verzekeraars pleit ervoor om schadeveroorzakers aan te pakken en probeert samen met Justitie opzettelijk veroorzaakte schade te verhalen op de daders.

Schade melden

Heeft uzelf schade opgelopen tijdens oud & nieuw en heeft u deze schade nog niet gemeld, dan kunt u deze schade melden via uw eigen digitale polismap. Brandschade aan uw huis of inboedel is meestal gedekt op uw opstal– of inboedelverzekering. Voor schade aan uw auto kunt terecht bij uw autoverzekering en voor letselschade bij uw zorgverzekering.

Een verzekering afsluiten bij verzekervoordelig.nl?

Hoe doen wij het?

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op

Contact