×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Huis & Recht » Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

 • Tijdens de verhuisperiode zijn uw spullen gewoon verzekerd op zowel het oude als nieuwe adres.

 • Met de ‘meest uitgebreide’ dekking bent u ook verzekerd voor de meeste ongelukjes door eigen schuld

 • Aanvullende ‘buitenshuis dekking’ mogelijk

Inboedelverzekering

Dekkingsoverzicht inboedelverzekering

Basis -
Exta uitgebreid
All-in -
Meest uitgebreid
Brand, ontploffing, schroeien, rook, roet of brandblussing
Blikseminslag
Hevige storm, regen, sneeuw of hagel
Vorst (bijvoorbeeld springen van waterleidingen)
Water of stoom (uit waterleiding, riolering, verwarmingsinstallatie, waterbed of aquarium)
Inbraak of diefstal, of een poging daartoe
Vandalisme of rellen
Schade door een aanrijding, aanvaring of luchtverkeer
Schade aan uw inboedel die het gevolg is van een gebroken ruit. Bijvoorbeeld als uw leren bank beschadigt door glasscherven
Schade aan spullen van anderen die bij u in huis zijn. Bijvoorbeeld gereedschap dat u heeft gehuurd bij een bouwmarkt en waarvan u de schade moet vergoeden.
Bijna alle andere schade die plotseling is ontstaan en die u niet kon verwachten. Bijvoorbeeld een boom die op uw tuinset valt.
Schade door een ongelukje door uzelf. Bijvoorbeeld als u een glas rode wijn over uw bank morst.
Schade die ontstaat door een plotselinge en onverwachte gebeurtenis doordat spullen in uw huis kapot gaan. Bijvoorbeeld brand door een defecte tv.

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,7!

Uitstekend

Uiterst klantvriendelijk, en een heldere uitleg over het aanbod van de producten.

Hans de Wilde

Digitale Polismap

Beheer uw verzekeringen in de app of op de computer


Lees meer

 • Allianz.jpg
 • AllianzGlobalAssistance.png
 • Arag.png
 • AveroAchmea.jpg
 • DeGoudse.jpg
 • Voogd.png
 • asr.png
 • bovemij.png
 • das.png
 • europeesche.png
 • nn.png
 • reaal.png
 • unigarant.png
Keurmerk inboedelverzekering

Dekkingen inboedelverzekering

Wat valt er onder uw inboedel?

Onder uw inboedel vallen alle losse spullen in uw huis, de spullen die u kunt pakken zonder iets kapot te maken. Denk hierbij aan meubilair, kleding en servies. Maar ook valt bijvoorbeeld behang en laminaat onder uw inboedel.  

Wat is uw dekking?

Uw dekking kunt u zelf helemaal samenstellen. Bent u onzeker over de waarde van uw inboedel? Dan kunt u de inboedelwaardemeter in onze rekenmodule invullen. Deze berekent de waarde van uw inboedel. Daarnaast kunt u naast uw gewone inboedel extra kostbaarheden bijverzekeren. Hier moet u denken aan antiek, sieraden en audiovisuele apparatuur.

Voordelen inboedelverzekering

Garantie tegen onderverzekering

Wanneer u de premie van uw inboedelverzekering berekent en daarbij gebruik maakt van de inboedelwaardemeter geven wij u de garantie dat u bent verzekerd tegen onderverzekering.

Meest uitgebreide dekking

Onze inboedelverzekering heeft de meest uitgebreide dekking. U kunt kiezen uit een uitgebreide, extra uitgebreide of meest uitgebreide inboedelverzekering. Zo heeft u altijd de inboedelverzekering die het beste bij u past.

14 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug. U kunt tot 14 dagen na afgifte van de polis uw inboedelverzekering per ingangsdatum gratis annuleren. Impuls aankopen zijn niet nodig. Wij willen dat iedereen die een inboedelverzekering bij ons afsluit een tevreden klant is en in de toekomst blijft.

VerzekerVoordelig.nl korting

Profiteer van onze extra internetkorting (5%) op uw inboedelverzekering. Hierdoor betaalt u bij ons minder dan elders voor de inboedelverzekering van dezelfde aanbieder. 

Snelle schadeafhandeling

Wanneer u schade heeft opgelopen, zullen wij deze zo snel mogelijk proberen af te handelen. Bij schadeafwikkeling zijn wij onafhankelijk en niet in dienst van een maatschappij, zo krijgt u altijd het bedrag uitgekeerd waar u recht op heeft.

Veilig Verzekeren

Wij maken gebruik van SSL. Dit is een veilige en betrouwbare gebruikersomgeving. Hierdoor zijn uw vertrouwelijke gegevens beveiligd. De regels van het College Bescherming Persoonsgegevens onderschrijven wij, zodat uw privacy is gewaarborgd.

Tips voor uw inboedelverzekering

Kostbaarheden zijn beperkt gedekt

Kostbaarheden zijn maar tot een beperkt bedrag gedekt. Voor audiovisuele apparatuur geldt in de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag) een maximum uitkeringsbedrag van 5000 euro. Kunst en verzamelingen worden tegen de dagwaarde gedekt, wat vaak veel minder is dan de werkelijke waarde. Sieraden worden tot een maximum van 2500 euro gedekt. Geld en cheques worden tot 1250 euro vergoed, in de vier grote steden is dit tot 625 euro gedekt. In de combipolis van VerzekerVoordelig.nl is wél de inboedel uit uw auto tot 250 euro meeverzekerd. Als u meer waarde aan inboedel in huis heeft dan hierboven genoemd, kunt u overwegen om hiervoor een aparte kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Houd rekening met de nieuwwaarde van uw inboedel

Zorg dat u altijd de nieuwwaarde van u inboedel verzekerd hebt. Stel u raakt door brand in uw huis al uw bezittingen kwijt. Dan wilt u deze nieuw terug kunnen kopen van het uitgekeerde verzekeringsgeld. Wij snappen dat u graag geen al te hoge premie wilt betalen voor uw inboedelverzekering. Dit hoeft ook niet, VerzekerVoordelig.nl heeft standaard één van de laagste premies in de markt. Daarnaast is het niet wenselijk om niet hetzelfde terug te kunnen kopen na verlies van de inboedel.

Vergeet niet de inboedel buitenshuis

Ook de eigendommen om uw huis heen vallen onder de inboedelverzekering. Denk hierbij aan tuinmeubilair en tuingereedschap. Een tuinhek valt onder de opstalverzekering. 

Zaken die standaard niet gedekt zijn

Schade aan uw inboedel wordt in een aantal gevallen niet door de inboedelverzekering gedekt. Dit is het geval bij overstromingen, molestschade (schade door oorlog of gewapende opstanden), aardbevingen en kernrampen. 

Alle woonverzekeringen bij één verzekeraar

Wanneer u meerdere verzekeringen af wilt sluiten voor uw huis, adviseren wij om deze bij dezelfde verzekeraar in één pakket onder te brengen. Dit is voordeliger en het voorkomt problemen bij het vaststellen onder welke verzekering de schade valt. U wordt dan niet van het kastje naar de muur gestuurd. Bovendien hoeft u de schade bij maar één verzekeraar te melden.

Let op leegstand

Wanneer uw huis langer dan twee maanden leeg staat bent u niet meer automatisch verzekerd. Geef veranderingen in uw situatie op tijd door. 

Tips bij het beveiligen van uw huis:

 • Deuren: kies voor veiligheidssloten, die passen vaak in de bestaande slotopening. Kies voor deurschilden die van binnenuit vastgeschroefd worden en die een sluitkom hebben in plaats van een sluitplaat.

 • Ramen: zorg voor afsluitbare grendels bij de ramen.

 • Plaats een Secustrip in elke kier langs de kozijnen. Dit voorkomt dat de dief met een breekijzer kan binnenkomen.

 • Monteer een deurspion in uw deuren zodat u van te voren kunt kijken wie er voor de deur staat wanneer er wordt aangebeld. U kunt daarnaast een kierstandhouder (deze is sterker als een deurketting) plaatsen zodat u in sommige gevallen de deur niet helemaal open hoeft te doen.

 • Plaats buitenlampen met sensoren, zodat deze automatisch aangaan als er iemand uw pad opkomt. Licht schrikt dieven doorgaans af.

 • Plaats extra veiligheidsscharnieren, dievenklauwen of een dievenpin op de plaats van scharnieren die van buitenaf te bereiken zijn.

 • Kies voor elektronische beveiliging zoals een alarmsysteem wanneer u het echt goed wilt aanpakken. Vooral voor afgelegen liggende huizen is dit de beste optie. Daar zijn immers geen buren die wakker worden van een geluidmakende dief als u niet thuis bent. Met een alarmsysteem bent u ervan verzekerd dat de alarmcentrale snel bericht krijgt en in actie komt. Er zijn veel soorten alarmsystemen in Nederland, vraag daarom meerdere offertes aan en laat u goed voorlichten.

Klik hier voor meer beveiligingstips