Wat is een Diefstal + beschadiging fietsverzekering?

Diefstal

Na het afsluiten van de diefstal fietsverzekering kun je voor een periode van 3 jaar rekenen op een verzekering tegen diefstal van de fiets. Als de fiets wordt gestolen tijdens deze periode ontvang je de aankoopwaarde van de fiets terug.

Het is ook mogelijk jouw tweedehands fiets bij ons te verzekeren. Het verzekerd bedrag is de aanschafprijs, en daarover wordt de premie berekend. Bij totaal verlies ontvang je een gebruikte fiets van dezelfde kwaliteit als de verzekerde fiets.

Verhaalsrechtsbijstand

Als er tijdens het fietsen (letsel)schade ontstaat door de schuld van iemand anders, dan wordt er door ons voor gezorgd dat de schade wordt verhaald op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.

Ongevallen

Wanneer je blijvend invalide raakt of je komt te overlijden als gevolg van een ongeval met jouw fiets, dan wordt er door Unigarant uitgekeerd aan jou of aan jouw nabestaanden. Er wordt een bedrag van €5000,- uitgekeerd bij overlijden en een bedrag van €10.000,- bij blijvende invaliditeit. Als er sprake is van gedeeltelijke invaliditeit wordt een percentage van de €10.000 uitgekeerd. Dit bedrag wordt door een deskundige vastgesteld.

Wanneer Diefstal + beschadiging fietsverzekering?

Omdat het risico op diefstal bij fietsen hoog is, raden wij deze verzekering zeker aan voor nieuwe fietsen.

Bereken direct de premie van uw fietsverzekering!