VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie gebruiken.

Gaat u akkoord met het plaatsen van deze aanvullende cookies?
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Verkeer & Vervoer » Fietsverzekering » Diefstal + beschadiging
fietsverzekeringen

Pakket compleet fietsverzekeringen

Wetgeving

Een fietsverzekering is wettelijk niet verplicht in Nederland.

Dekking Diefstal + beschadiging fietsverzekering

Diefstal

U bent volledig verzekerd tegen diefstal. Wordt uw fiets in de eerste drie jaar gestolen, dan krijgt u de nieuwwaarde uitgekeerd bij onze fietsverzekering.

Uw tweedehands fiets kunt u ook bij ons verzekeren. De aanschafprijs is dan het verzekerde bedrag en daarover wordt de premie berekend. Bij totaal verlies ontvangt u een gebruikte fiets van dezelfde kwaliteit als de verzekerde fiets.

Schade aan eigen fiets

Als uw fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, dan wordt dat door ons vergoed. Gaat uw fiets binnen de eerste drie jaar door aanrijding of vandalisme totaal verloren? Dan krijgt u de nieuwwaarde uitgekeerd.

Uw tweedehands fiets kunt u ook uitstekend bij ons verzekeren. De aanschafprijs is dan het verzekerde bedrag en daarover wordt de premie berekend. Bij totaal verlies ontvangt u een gebruikte fiets van dezelfde kwaliteit als de verzekerde fiets.Bij beschadiging of totaal verlies van de fiets geldt er een eigen risico. De hoogte van dit eigen risico is per aanbieder anders en kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van de desbetreffende aanbieder.

Verhaalsrechtsbijstand

Ontstaat er tijdens het fietsen (letsel)schade door de schuld van iemand anders? Dan zorgen wij ervoor dat deze schade wordt verhaald op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.

Ongevallen

Raakt u blijvend invalide of komt u te overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets, dan keert Unigarant uit aan u of uw nabestaanden. Bij overlijden wordt er een bedrag van € 5000,- uitgekeerd en bij volledige blijvende invaliditeit een bedrag van € 10.000,-. Bij gedeeltelijke invaliditeit keert de verzekeraar een percentage van de € 10.000,- uit. Dit wordt door een deskundige vastgesteld.

Wanneer Diefstal + beschadiging fietsverzekering?

Aangezien er relatief veel fietsen worden gestolen wordt deze verzekering zeker voor nieuwe fietsen geadviseerd.