Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Verkeer & Vervoer » Fietsverzekering

Fietsverzekering

 • Premie vanaf € 56,- 3 jaar

 • Géén afschrijving

 • Professionele hulp bij pech

 • Snelle uitkering bij diefstal

 • Doorfietsgarantie

fietsverzekering omslag
fietsverzekeringen

Dekkingen fietsverzekering

Diefstal

Diefstal + beschadiging

Diefstal

Diefstal Diefstal

Volledige aankoopwaarde eerste 3 jaar terug en daarna afschrijving

Volledige aankoopwaarde eerste 3 jaar terug en daarna afschrijving Volledige aankoopwaarde eerste 3 jaar terug en daarna afschrijving

Juridische hulp

Juridische hulp Juridische hulp

Schade

Schade

Vergoeding leenfiets

 Vergoeding leenfiets

24/7 pechhulp

 Vergoeding leenfiets

Looptijd:

3 jaar

3 of 5 jaar

Premiebetaling:

eenmalig

eenmalig

Dekkingen zijn per maatschappij verschillend

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,6!

Goed

Snel en goedkoop

Richard De Caluwe

Digitale Polismap

Beheer uw verzekeringen in de app of op de computer


Lees meer

 • allianz.png
 • Arag.png
 • asr.png
 • averoAchmea.png
 • bovemij.png
 • das.png
 • deltalloyd.png
 • europeesche.png
 • generali.png
 • london.png
 • nn.png
 • reaal.png
 • unigarant.png
Keurmerk fietsverzekering

Dekkingen fietsverzekering

Diefstal

Verzekerd tegen diefstal (wereldwijd) met 3 jaar dekking.

Meer over Diefstal fietsverzekering

Diefstal + beschadiging

Verzekerd tegen diefstal (wereldwijd) + schade aan eigen fiets.

Meer over Diefstal + beschadiging

Voordelen fietsverzekering

Wereldwijde dekking tegen diefstal

Met onze fietsverzekering heeft u een wereldwijde dekking tegen diefstal. U kunt uw fiets dus gerust meenemen op vakantie.

Pechhulp ter plaatse, tot 30 km over de grens

Krijgt u pech met de fiets terwijl u onderweg bent? Eén telefoontje naar de alarmcentrale en de fietsenmaker komt naar u toe. In 95% van de gevallen wordt de fiets ter plekke gerepareerd. Zelfs tot 30 kilometer over de Nederlandse grens in België of Duitsland. De fietsmonteur is bekend met alle soorten fietsen, van mountainbike tot het nieuwste model e-bike.

Uniek in Nederland: Doorfietsgarantie

Echte fietsers willen fietsen, wat er ook gebeurt. Daarom ontvangt u bij onze fietsverzekering als enige in Nederland de doorfietsgarantie. Wij vergoeden een leenfiets bij schade en keren snel uit bij diefstal van de fiets. Heeft u pech onderweg? Dan komt de fietsenmaker naar u toe.

Inclusief juridische hulp

Bij ons heef u altijd recht op juridische hulp, ongeacht de gekozen dekking. Heeft een ander schade aan uw fiets toegebracht? Dan helpen wij u met het verhalen van de schade op de betrokken partij.

Goedgekeurde fietssloten

U krijgt alleen de verzekerde som door uw fietsverzekering uitgekeerd in geval van diefstal wanneer uw fiets op de juiste manier was beveiligd.

Stichting ART

De ART stichting, die werd opgericht door de ANWB, de RAI Vereniging en door verzekeraars van Tweewielers, keurt welke sloten goed zijn of niet. U kunt een lijst met goedgekeurde fietssloten vinden op http://stichtingart.nl/slotenpage/. Kies voor één van deze sloten zodat u zeker van uw zaak bent.

Let op!

Wij adviseren u om naast uw standaard fietsslot, waarvan u geacht wordt deze altijd op slot te doen, een extra slot te kopen voor extra beveiliging, zoals een goedgekeurd kettingslot. Hiernaast adviseren wij u om de aankoopnota's van uw sloten altijd goed te bewaren, zodat u deze als bewijs kan tonen.

Tips voor uw fietsverzekering

Let op bij accessoires

Fietsaccessoires zijn gemakkelijk mee te verzekeren bij uw fietsverzekering. De waarde van de accessoires kunt u apart opgeven in de premieberekening. Deze worden automatisch opgeteld bij de aankoopprijs van uw fiets.

Wat wordt verstaan onder accessoires?

Accessoires zijn duurzaam bevestigde onderdelen aan de fiets, welke niet door de fabriek zijn aangebracht. U kunt hierbij denken aan een ander zadel of bagagedrager. Kinderzitjes, fietstassen en fietscomputers vallen niet onder de accessoires aangezien deze niet duurzaam zijn bevestigd.

Zelf online afsluiten

Via onze rekenmodules berekent u zelf de premie van uw fietsverzekering en kunt u online uw fiets verzekeren zonder advies van een financieel adviseur. Vragen? Mail of bel 0228-511211, op maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur. Ook zaterdag zijn wij bereikbaar, dan van 09.00-12.30 uur en 13.00-16.00 uur.

Zet uw fiets op slot!

U krijgt in geval van diefstal alleen de verzekerde som voor uw fietsverzekering uitgekeerd  wanneer uw fiets op de juiste manier was beveiligd. De ART stichting keurt welke sloten goed zijn of niet. U kunt een lijst met goedgekeurde fietssloten vinden op de website van stichting ART. Kies voor één van deze sloten zodat u zeker van uw zaak bent.

Neem een extra fietsslot

Let op! Wij adviseren u om naast uw standaard fietsslot een extra slot te kopen, zoals een goedgekeurd kettingslot. Hiernaast adviseren wij u om het aankoopbewijs (bonnetje of garantiebewijs) van uw sloten altijd goed te bewaren, zodat u deze als bewijs kan tonen.