Hoe ben ik optimaal verzekerd bij een ongeval tijdens mijn wintersportvakantie?

Een groot aantal wintersporters krijgt jaarlijks te maken met een ski-ongeval. Veel Nederlanders hebben een grote kans op zo’n ongeluk omdat zij vaak onervaren en ongetraind op wintersport gaan. Ieder jaar moeten een hoop mensen hun wintersportvakantie dan ook afbreken door een dergelijk voorval. Aangezien een wintersportvakantie vaak allesbehalve goedkoop is, kan het extra vervelend zijn als u door een ongeval uw vakantie moet afbreken en tegelijkertijd uw geld kwijt bent. Om dit te voorkomen is het verstandig om de juiste verzekeringen af te sluiten.

Behandeling

Bij medische kosten in het buitenland dekt de basis zorgverzekering alleen tot het Nederlandse tarief. In wintersportgebieden is de kans groot dat u na een valpartij terecht komt in een privékliniek. De tarieven die deze klinieken hanteren, zijn vaak hoger dan de tarieven die in Nederland gehanteerd worden. Mocht u dus in zo’n kliniek terechtkomen, dan is de basis zorgverzekering niet voldoende om alle kosten te dekken en zult u zelf nog een deel van de behandeling moeten bijbetalen. Indien u dit risico niet wilt lopen, dan kunt u op uw reisverzekering een aanvullende dekking ‘medische kosten’ afsluiten. Met deze dekking worden alle medisch noodzakelijke kosten vergoed die u in het buitenland maakt en die niet door uw zorgverzekeraar worden gedekt.

Mensen die met een gipsvlucht mee gaan zijn vaak al behandeld in het ziekenhuis op de wintersportbestemming, en hebben speciaal vervoer nodig om terug naar Nederland te komen. Het kan echter ook het geval zijn dat u uit medische noodzaak gerepatrieerd moet worden, omdat u zo snel mogelijk naar de juiste behandelaar gebracht moet worden. Als u uit medische noodzaak met de gipsvlucht mee moet, dan vergoeden de basis- en aanvullende zorgverzekering de vlucht.

Skiuitrusting

Gehuurde skispullen op de wintersportbestemming zijn in principe meeverzekerd op de reisverzekering als u hierbij een wintersportdekking hebt afgesloten. Heeft u skispullen gehuurd en kunt u deze onverwachts niet gebruiken door een ongeval? Dan kunt u dit geld terugkrijgen. Ook als u al betaald heeft voor bijvoorbeeld een skipas of skilessen kunt u een teruggave verwachten, indien u een reisverzekering met wintersportdekking heeft afgesloten. Skikleding die u zelf meeneemt kunt u verzekeren door een aanvullende bagagedekking op de reisverzekering af te sluiten. Voor deze dekking geldt er vaak wel een maximum bedrag per persoon of polis dat vergoed wordt.

Off-piste

Kiest u ervoor om off-piste te gaan skiën? Dan loopt u een groter risico op een valpartij. De meeste reisverzekeraars vergoeden de kosten van een off-piste ongeval daarom ook niet. Sommige reisverzekeraars vergoeden deze kosten echter wel. Zij stellen dan wel de voorwaarde dat u op het moment van het ongeval onder begeleiding van een gids was.

Binnenkort op wintersport?

Gaat u binnenkort op wintersport? Dan kunt u, bovenop uw zorgverzekering, eenvoudig een reisverzekering met wintersportdekking en medische kosten afsluiten. Voor verdere vragen over de diverse dekkingen die op wintersport van toepassing zijn kunt u natuurlijk bij ons terecht via Whatsapp/telefoon/mail/chat.

Bereken direct de premie van uw doorlopende reisverzekering!