Wordt diefstal uit uw hotelkamerkluisje gedekt?

Wanneer je op vakantie gaat geeft het je een rustig gevoel als je waardevolle spullen veilig zijn opgeborgen. Waar kun je dat beter in opbergen dan in een hotelkamerkluisje? Het kan echter voorkomen dat de inhoud van je kluisje wordt gestolen, zonder enig zichtbare schade. Valt dit onder de dekking van je reisverzekering?

Op internet zijn veel verhalen te vinden van toeristen die zijn bestolen van hun waardevolle spullen uit de hotelkamerkluis. In 2008 zijn er van 7% van de toeristen, persoonlijke eigendommen gestolen uit een kluis op de hotelkamer. Dit blijkt uit een onderzoek van een Britse financieel adviseur.  In de polisvoorwaarden van de meeste reisverzekeringen staat aangegeven dat er aantoonbaar bewijs moet zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Het hangt sterk af wat de verschillende reisverzekeringsmaatschappijen in hun voorwaarden hebben opgenomen.  Bij de reisverzekeringen die VerzekerVoordelig.nl aanbiedt, valt deze diefstalschade in principe onder de dekking. Wel adviseren wij de klant rekening te houden met gemaximeerde verzekerde bedragen en bij diefstal de volgende handelingen te doen:
–  Direct aangifte doen in het land waar de diefstal heeft plaatsgevonden (mocht dit niet mogelijk zijn wegens bepaalde omstandigheden, zorg dan dat er een verklaring door het hotel wordt afgegeven en probeer alsnog aangifte te doen in Nederland)
–  Indien er een aanzienlijk bedrag aan contant geld in de kluis opgeborgen lag, zorg dan dat er een opnamebewijs van de bank kan worden overhandigd
–  Indien er een kluis gehuurd wordt, een huurbewijs opvragen bij het hotel

VerzekerVoordelig.nl biedt veel verschillende reisverzekeringen aan. Via onze internetsite kunt u direct een premie berekenen en de verzekering afsluiten. Op dit moment ontvangt u bij de doorlopende reisverzekering 10% internetkorting! Kies vandaag nog voor de reisverzekering van VerzekerVoordelig.nl en ga ontspannen op vakantie.

Bereken direct de premie van uw doorlopende reisverzekering!