×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Recreatie & Reis » Caravanverzekering » Waardegarantie dekking
caravanverzekering

Waardegarantie dekking

Kiest u voor een dekking met waardegarantie dan krijgt u bij diefstal of totaal verlies van de caravan de vooraf vastgestelde waarde uitgekeerd. De soort waarde garantie verschilt per maatschappij maar kan zijn nieuwwaarde of aanschafwaarde. Na afloop van de garantietermijn vindt schadevergoeding plaats op basis van dagwaarde.

Waarde caravan vastzetten voor 1, 3 of 5 jaar

Bij het afsluiten van een caravanverzekering kunt u kiezen uit een waardegarantie voor een periode van 1, 3 of 5 jaar. Tijdens deze periode blijft de verzekerde waarde van uw caravan gelijk.

Waardegarantie op basis van nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde

Bij nieuwe caravans geldt er een waardegarantie op basis van de nieuwwaarde en bij occasions is dit de aanschafwaarde. Indien u al langer in bezit bent van de caravan kunt u een caravanverzekering met waardegarantie afsluiten berekend op de dagwaarde. Dit houdt in dat de dagwaarde van de caravan op dat moment voor een bepaalde periode (1, 3 of 5 jaar) wordt vastgezet.

Dekking voor WA valt onder uw autoverzekering

Wanneer de caravan aan uw auto is gekoppeld bent u verzekerd voor WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) op uw autoverzekering. Schade aan de eigen caravan wordt echter niet vergoed door uw autoverzekeraar. Om deze reden is het aan te raden om ook een aparte caravanverzekering af te sluiten.

Goedgekeurde beveiliging

Diefstal of een poging daartoe zal alleen worden vergoedt indien de caravan goed was beveiligd. U dient de caravan te beveiligen met een VIP / TNO goedgekeurde wielklem of disselslot. Zorg ervoor dat u altijd de aankoopnota’s van deze sloten bewaard, zodat u in geval van schade kan aantonen dat u de juiste beveiliging had.