caravanverzekering

Stacaravan

Wanneer u voor een stacaravan een caravanverzekering wilt, dient u rekening te houden met een aantal zaken. Omdat een stacaravan haast als een tweede woning kan worden aangeduid, zijn er een paar belangrijke voorwaarden door de maatschappijen opgesteld.

Postcode doorgeven

Wanneer u uw stacaravan wilt verzekeren, zal de maatschappij vragen om de postcode van de standplaats van uw stacaravan. De verzekeringsmaatschappij zal u verzekeren wanneer de vaste standplaats bekend is. U kunt uw stacaravan verzekeren in de gehele Benelux en in Duitsland (in Duitsland alleen binnen een straal van 100 kilometer vanaf de Nederlandse grens).

Dagwaarde of waardegarantie

Uw stacaravan kunt u op twee manieren verzekeren, met een verzekering op basis van dagwaarde of op basis van waardegarantie. VerzekerVoordelig.nl adviseert een verzekering op basis van nieuwwaarde voor nieuwe stacaravans tot vijf jaar oud. Voor stacaravans van vijf jaar of ouder adviseren wij over het algemeen  een verzekering op basis van dagwaarde. Uiteraard is dit afhankelijk van de huidige waarde van de caravan en de bereidheid tot het zelf dragen van het eventuele risico.