×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Recreatie & Reis » Caravanverzekering » Dagwaarde dekking
caravanverzekering

Dagwaarde dekking caravanverzekering

Wanneer u de caravan heeft verzekerd tegen dagwaarde, dan krijgt u bij diefstal of totaal verlies van de caravan tot maximaal de huidige waarde van de caravan vlak voor de schade vergoed. Deze dagwaarde zal worden vastgesteld door een onafhankelijk expert.

Wanneer u de dagwaarde van uw caravan niet weet, adviseren wij u dit op te vragen bij een caravandealer of via deze website.

Dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Zolang de caravan gekoppeld is aan de auto, of nog niet tot stilstand is gekomen na het loskoppelen van de auto, is de wettelijke aansprakelijkheid gedekt op uw autoverzekering.

Brengt u met uw caravan schade toe aan anderen? Dan zal de WA dekking van uw autoverzekering dus uw aansprakelijkheid dekken. Schade aan uw eigen caravan is echter niet gedekt op uw autoverzekering. Daarom is het in de meeste gevallen aan te raden om voor uw caravan ook een aanvullende verzekering af te sluiten.

Goedgekeurde beveiliging

Schade veroorzaakt door diefstal of een poging daartoe zal alleen worden uitgekeerd wanneer de caravan voldoet aan de beveiligingseisen. Een caravan wordt geacht beveiligd te zijn met een VIP / TNO goedgekeurde wielklem en/of een disselslot. Bewaar altijd de aankoopnota’s van deze sloten, zodat u in geval van schade kan aantonen dat u de juiste beveiliging had.

Wanneer een dagwaarde dekking?

Een caravanverzekering met dagwaardedekking wordt geadviseerd voor wat oudere caravans (circa vijf tot vijftien jaar oud).