×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Verkeer & Vervoer » Bromfietsverzekering » Meest gestelde vragen » Hoe kan ik mijn bromfietsverzekering laten schorsen?

Hoe kan ik mijn bromfietsverzekering laten schorsen?


Wanneer u de bromfiets (tijdelijk) niet zult gebruiken, kunt u ervoor kiezen om het kenteken te laten schorsen bij het postkantoor voor een maximale periode van 1 jaar. Als uw bromfiets bij de RDW staat geregistreerd, dient de bromfiets namelijk verzekerd te zijn. Als men de bromfiets niet verzekerd, riskeert men een boete van € 360 van de RDW. Wanneer u de bromfiets heeft geschorst, wordt de bromfiets niet meegenomen in de jaarlijkse controle van de RDW. Bij een schorsing van het kenteken betaalt u geen premie, maar u kunt dan ook niet op de bromfiets rijden.

Schorsingsbewijs opsturen

Wij kunnen uw bromfietsverzekering schorsen wanneer u (een kopie van) het schorsingsbewijs naar onze klantenservice opstuurt. U kunt dit schorsingsbewijs per mail, maar ook per post naar ons opsturen. De verzekering wordt dan geschorst per de schorsingsdatum die op het bewijs te vinden is.

Klantenservice

0228-511211