Welke aanvullende bromfietsverzekering zijn er?

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen voor een bromfiets. Welke bromfietsverzekering past bij uw situatie? Lees hier meer over hoe u zich kunt laten bijverzekeren voor een bromfiets.

Ongevallen Opzittenden Verzekering

Ongelukken blijven vaak niet beperkt tot materiële schade. De bestuurder en opzittenden kunnen tevens letstel oplopen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben, want de kosten van extra hulp, speciale voorzieningen in huis of omscholing kunnen namelijk behoorlijk oplopen.

Drie verschillende situatieschetsen

Door de Ongevallenverzekering Opzittenden wordt de persoonlijke schade gedekt, die wordt veroorzaakt door een ongeval van jezelf en jouw opzittenden. Er zijn drie mogelijke situaties wanneer je betrokken raakt bij een aanrijding:

1. Tegenpartij heeft schuld

2. Eigen schuld

3. Overmacht en dus niemands schuld

(1)In het eerste geval kan de schade door jou en jouw opzittenden worden verhaald op de verzekeraar van de schuldige tegenpartij.

(2)In de tweede situatie kan de schade door jouw opzittenden op jouw verzekeraar worden verhaald. Deze dekt immers jouw aansprakelijkheid.

(3)In situatie drie kan de persoonlijke schade door jouw opzittenden bij niemand worden verhaald, er is namelijk geen schuldige.

Waarom sluit je een Ongevallen Opzittenden Verzekering af?

In deze drie situaties wordt weergegeven dat een schadeclaim van jouw inzittenden nooit bij jou persoonlijk terecht kan komen. Het is toch aan te raden om een Ongevallenverzekering Opzittenden af te sluiten. Als je zelf letselschade oploopt door een ongeval door eigen schuld, kun je jezelf niet aansprakelijk stellen. Een Ongevallenverzekering Opzittenden biedt in dit geval dekking en keert een vast bedrag uit.

Aan wie keert een Ongevallen Opzittenden Verzekering uit?

Door de Ongevallenverzekering Opzittenden wordt een vast bedrag uitgekeerd voor iedere opzittende die door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt. De opgelopen schade kan niet op jou wordt verhaald, toch is het een prettig idee dat je wat geregeld hebt en dat jouw opzittenden, ongeacht de schuldvraag, een uitkering krijgen.

De Ongevallenverzekering Opzittenden keert altijd uit, ook naast de uitkering van de schuldige tegenpartij of naast de uitkering van jouw bromfietsverzekering bij eigen schuld.

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!