bootverzekering

Motorboten

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende motorboten waarvoor VerzekerVoordelig.nl een bootverzekering aanbiedt.

Catamaran open / gesloten

Een catamaran is een vaartuig bestaande uit twee drijvende delen die boven de waterlijn parallel aan elkaar gemonteerd zijn via een licht middenstuk. Catamarans zijn stabiele vaartuigen met een relatief lage weerstand, waardoor grote snelheden behaald kunnen worden. Open catamarans hebben geen overdekking, gesloten catamarans wel.

Kajuitspeedboot

Een kajuitspeedboot is een motorboot voorzien van een kajuit met een benzinemotor van meer dan 50 pk. Bovendien moet de boot voorzien zijn van vaste slaapplaatsen en een kookgelegenheid, wil het een kajuitspeedboot genoemd worden.

Motorkruiser

Onder de motorkruiser worden alle kajuitmotorboten verstaan die een binnenboordmotor zonder hekaandrijving hebben. Wanneer kajuitmotorboten wel een hekaandrijving hebben of een binnenboord benzinemotor van meer dan 50 pk, wordt het kajuitspeedboot tarief door de verzekeraar berekend.

Multihulls

Een multihull is een luxere versie van de catamaran. De multihull bestaat uit meerdere 'hulls', oftewel scheepsrompen. Deze scheepsrompen lopen verticaal aan elkaar parallel. Multihulls zijn vaak voorzien van comfortabele slaapplekken.

Open speedboot

Onder een open speedboot vallen boten met een buitenboordmotor van meer dan 25 pk of een hekaandrijving en open boten met een ingebouwde benzinemotor van meer dan 50 pk.

Sloep / Vlet

Onder een sloep wordt een kruising tussen een binnenvaartscheepje en een skiff (eenpersoons roeiboot) verstaan. Een vlet is een klein vaartuig van staal dat erg op een sloep lijkt, maar in plaats van een recht en verticaal voorsteven een schuin oplopend voorsteven heeft.  Sloepen en vletten zijn echte recreatiebootjes, ze behalen doorgaans geen hoge snelheden maar worden vooral voor ontspannende vaartochtjes ingezet.

Speedkruiser

Een speedkruiser is een overdekt schip waarmee een langere tijd op het water verbleven kan worden. Speedkruisers zijn dan ook voorzien van slaapplekken, een sanitaire ruimte en een kookgelegenheid. Speedkruisers halen gemiddelde snelheden van 44 km / per uur.

Toerboot open / gesloten

Een toerboot kan open of gesloten zijn. Een toerboot is ervoor gemaakt om langere afstanden te toeren op een gelijkmatige snelheid. De meeste toerboten zijn voorzien van een kajuit met slaapplekken.

Vergelijk, kies en bespaar al binnen 5 minuten op uw bootverzekering