Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Verkeer & Vervoer » Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering

 • Vergelijk direct 6 aanbieders

 • Vaak direct online dekking

 • Tot 80% no-claimkorting

 • 14 dagen bedenktijd

bestelautoverzekering omslag

Klantenservice

0228-511211

klantervaring bestelautoverzekering

9,3

4 klanten beoordelen onze bestelautoverzekering met een 9.3 uit 10.

Lees onze klantervaringen.

Keurmerk bestelautoverzekering

Dekkingen bestelautoverzekering

WA

De WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) bestelautoverzekering is een basisverzekering en dekt alleen de toegebrachte schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar / bestuurder van de bestelauto.

Meer over WA

WA + Beperkt Casco

De WA + Beperkt Casco bestelautoverzekering dekt, naast schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar / bestuurder van de bestelauto (WA), ook diefstal-, storm-, brandschade en ruitbreuk.

Meer over WA + Beperkt Casco

WA + Casco (All risk)

De WA + Casco dekking dekt, naast schade aan derden en brand-, diefstal-, stormschade en ruitbreuk, ook schade aan de bestelauto door botsen, omslaan, slippen en van de weg raken.

Meer over WA + Casco

Aanvullende dekkingen bestelautoverzekering

Ongevallenverzekering Inzittenden

De Ongevallenverzekering Inzittenden keert een vast bedrag uit voor iedere inzittende van uw bestelauto die door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt. Dit bedrag is niet gerelateerd aan de opgelopen schade.

Schadeverzekering Inzittenden

Schadeverzekering Inzittenden dekt bij letsel de schade (persoonschade en bagage) die de bestuurder van de bestelauto en eventuele inzittenden hebben. Daarbij is het niet belangrijk wie het ongeval veroorzaakt heeft. In tegenstelling tot de ongevallenverzekering voor inzittenden is het bedrag van uitkering bij een schadeverzekering voor inzittenden is wel gerelateerd aan de opgelopen schade.

Verhaalsrechtsbijstand

Verhaalsrechtsbijstand biedt juridische bijstand bij het verhalen van de schade aan uw bestelauto bij de verzekering van de tegenpartij. Dit kan alleen als de schade buiten uw schuld is veroorzaakt.

Pechhulp

Met de pechhulp dekking kunt u rekenen op hulp bij autopech onderweg in Nederland, Europa en sommige landen buiten Europa. Een aantal verzekeraars biedt ook een dekking voor pechhulp aan waarbij pech in uw eigen woonplaats gedekt is.

Vergelijk, kies en bespaar al binnen 5 minuten op uw bestelautoverzekering

Voordelen bestelautoverzekering

Vaak direct online dekking

Doordat u uw bestelautoverzekering online afsluit, wordt de aanvraag direct in behandeling genomen. Zo weet u direct na het afsluiten van de bestelautoverzekering of u verzekerd bent.

14 dagen bedenktijd

U kunt tot 14 dagen na afgifte van de polis uw bestelautoverzekering per ingangsdatum gratis annuleren. Wij willen dat iedereen die een verzekering bij VerzekerVoordelig.nl afsluit een tevreden klant is en in de toekomst blijft.

Tot 80% no-claim korting

Door schadevrij te rijden bouwt u schadevrije jaren op. Hierdoor krijgt u een korting op uw bestelautoverzekering die bij ons wel kan oplopen tot 80%.

6 aanbieders vergelijken

Op VerzekerVoordelig.nl vergelijkt u 6 verschillende aanbieders voor uw bestelautoverzekering. Hierdoor weet u zeker dat u altijd een aanbieder vindt met goede voorwaarden en toch een lage premie!

Klantervaringen Bestelautoverzekering

Arend Schippers

02 september 2015 - 12:01     Beoordeling: 9

'Ik heb regelmatig telefonisch contact gehad met verschillende medewerkers en zij hebben mij doen besluiten een verzekering bij jullie af te sluiten, dus zeer positief.'

Artur Fijalkowski

06 maart 2013 - 10:08     Beoordeling: 10

'Snel, makkelijk via internet bestelbus verzekerd. TOP!!!'

G.J.P. Ursem

22 december 2011 - 17:27     Beoordeling: 10

'Mijn ervaring? Is van grote klasse. Groet Richard.'

R. Doornbos

27 oktober 2011 - 20:31     Beoordeling: 8

'Mijn ervaring is nog nieuw, ik heb net pas 3 verzekeringen bij u afgesloten maar voor zover ik nu kan zeggen ben ik heel netjes en vriendelijk geholpen bij elk telefoontje wat ik met u gehad heb.'

Piet Nierop

25 februari 2011 - 10:10

'Prima geregeld allemaal.'

G.J. de Goeij

29 juli 2010 - 15:19

'Ik heb helaas mijn aangevraagde verzekering eerst moeten annuleren omdat de vorige verzekeraar geen premierestitutie verleende. Nadat er toch premierestitutie verleend werd door de vorige verzekeraar kon ik eenvoudig middels de klantenservice de geannuleerde verzekering alsnog in laten gaan. Prima service!!'

Tips voor uw bestelautoverzekering

WA verplichte dekking

In Nederland is de WA bestelautoverzekering verplicht. U moet uw nieuwe bestelauto dus sowieso WA verzekeren voor u de weg op gaat.

Zelf online afsluiten

Via onze rekenmodules berekent u zelf de premie van uw bestelautoverzekering en kunt u online uw bestelauto verzekeren zonder advies van een financieel adviseur. Vragen? Mail of bel 0228-511211 maandag t/m vrijdag van 08.30 - 12.30 of 13.30 - 17.30 en zaterdag van 09.00 - 12.30 of 13.00 - 16.00.

Voorkom diefstal: Startonderbrekers

Tegen autodiefstal kun u een aantal dingen doen. Ten eerste zijn er de zogenaamde startonderbrekers. Een startonderbreker is een elektrisch systeem dat de startmotor en de brandstofvoorziening blokkeert zodra de bestelauto gestart wordt door iets anders dan de originele sleutel. Auto’s die na 1998 zijn gefabriceerd zijn automatisch voorzien van zo’n startonderbreker. Heeft u een oudere auto zonder startonderbreker? Dan kunt u deze laten inbouwen. Let er hierbij op dat u een startonderbreker voorzien van het SCM Keurmerk aanschaft.

Voorkom diefstal: Volgsystemen

Ten tweede kunt u ervoor kiezen om een volgsysteem in uw bestelauto te laten plaatsen. Deze systemen voorkomen niet de bestelauto wordt gestolen, maar met behulp van het GPS volgsysteem kan uw auto wel snel worden teruggevonden. Ook hier kunt u het beste kiezen voor een volgsysteem met het SCM Keurmerk.

Voorkom diefstal: Alarmsystemen

Ten slotte kunt u naast bovengenoemde beveiliging kiezen voor een extra alarmsysteem. Deze systemen geven een geluidssignaal zodra er iemand uw bestelauto aanraakt. Bij moderne alarmsystemen heeft de eigenaar van de bestelauto een alarmontvanger bij de hand zodat deze precies kan zien wanneer er iets aan de hand is. U kunt ook kiezen voor extra mechanische beveiliging zoals een stuurklem.

Voorkom diefstal: Algemene tips

 • Neem altijd uw autosleutels mee, ook al stapt u maar voor even uit

 • Controleer altijd of uw ramen en deuren gesloten zijn en goed op slot zijn gedaan

 • Draai uw wielen in de richting van de stoeprand als u de auto aan het parkeren bent

 • Probeer de auto in het zicht te parkeren, zodat u een oogje in het zeil kunt houden

 • Schaf extra beveiliging aan zoals een startonderbreker, een volgsysteem, een stuurklem of een elektronisch alarmsysteem

 • Laat het kenteken in de autoruiten graveren, dit maakt dat het glas niet meer verhandelbaar is en dus minder aantrekkelijk wordt om te stelen

 • Controleer regelmatig of u uw autosleutels nog bij u heeft. Door de invoering van startonderbrekers zijn originele autosleutels een gewild diefstalobject

 • Zorg ervoor dat uw autosleutels ook in huis op een niet zichtbare plek worden opgeborgen

Het SCM Keurmerk

SCM Certificatie BV is een organisatie die de kwaliteit van beveiligingssystemen voor mobiele objecten controleert en deze bij een bepaald behaald niveau certificeert met het SCM Keurmerk. Consumenten kunnen ervan verzekerd zijn dat wanneer zij een beveiligingssysteem met het SCM Keurmerk aanschaffen, zij kwaliteit in huis halen. Sinds kort beoordeelt de SCM naast startonderbrekers, alarmsystemen en mechanische beveiliging ook volgsystemen.