Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Verkeer & Vervoer » Autoverzekering » WA + beperkt Casco
Autoverzekering WA beperkt Casco

WA + beperkt Casco autoverzekering

De beperkt casco verzekering is een bezitsverzekering en geeft dus, naast de aansprakelijkheidsdekking, dekking aan het eigen bezit.

Dekking

Bij een WA + beperkt Casco autoverzekering wordt de volgende schade aan uw auto vergoed: schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar / bestuurder van de auto. Deze verzekering dekt ook schade aan de eigen auto in bepaalde situaties, zoals in de polis omschreven. U kunt hierbij denken aan brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, een botsing met loslopende dieren en ruitbreuk. Kijk voor een uitgebreid overzicht bij dekkingsoverzicht

Wanneer een WA + beperkt Casco verzekering?

De beperkt Casco verzekering wordt geadviseerd voor auto's van drie / vier jaar oud tot acht jaar oud. Dit is slechts een advies, u kunt ook voor een uitgebreidere dekking (WA Casco) kiezen als u ook verzekerd wilt zijn tegen schade aan uw eigen auto.

Lease auto verzekeren

Wanneer u een lease auto wilt verzekeren, is het aan te raden om een All Risk verzekering af te sluiten. Stel u heeft een lease auto van 20.000 euro en u rijdt deze total loss. Wanneer u slechts een WA verzekering heeft, heeft u geen eigen auto maar wel een schuld van 20.000 euro.