Schadevrije jaren overdragen van motor naar auto: hoe werkt dat?

Heeft u een motor, en gaat u deze inruilen voor een auto? Dan wilt u de schadevrije jaren op de motorverzekering natuurlijk meenemen naar de autoverzekering. En gelukkig is dit mogelijk. U kunt de korting, die is opgebouwd met de motorverzekering, namelijk overdragen aan de nieuwe autoverzekering. Ook als u besluit om naar een andere verzekeraar over te stappen.

Wat zijn schadevrije jaren?

Wilt u schadevrije jaren opbouwen en daarbij korting op uw verzekeringspremie ontvangen? Dan dient de verzekering van een voertuig op uw naam te staan. De opbouw van schadevrije jaren gaat daarna automatisch voor de periode dat uw verzekering loopt. Ieder jaar dat u schadevrije rijdt, klimt u op de bonus/malus-ladder waardoor de zogenoemde ‘no-claim korting’ toeneemt. Deze no-claim korting bepaalt uiteindelijk de hoogte van de verzekeringspremie die u dient af te dragen.

Schadevrije jaren bij een tweede voertuig

In principe zijn de opgebouwde schadevrije jaren maar te gebruiken op één polis. Dit betekent dus dat de korting ofwel op de autoverzekering, ofwel op de motorverzekering van toepassing kan zijn. Bent u dus van plan om een auto te kopen, en de motor tegelijkertijd in de verzekering te houden? Dan kunt u het aantal schadevrije jaren helaas niet meenemen van de motor naar de auto, en zult u dus weer opnieuw moeten beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren.

Schadevrije jaren opbouwen

Heeft u op dit moment zowel een motor als auto in de verzekering? Dan bouwt u dus op twee verschillende polissen schadevrije jaren op. Zoals aangegeven, op het moment dat u besluit om één van de twee vervoersmiddelen te verkopen, dan komen deze schadevrije jaren vrij en kunt u deze eventueel inzetten bij een nieuw voertuig. Sinds kort zijn schadevrije jaren tot maximaal 3 jaar na royement van de motorrijtuigverzekering geldig. Binnen deze periode kunt u de schadevrije jaren dus nog overzetten.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!