Wat zijn schadevrije jaren?

In de royementsverklaring van de oude verzekering staan het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Recente marktontwikkelingen hebben verschillende verzekeraars doen besluiten hun beleid ten aanzien van schadevrije jaren te verruimen. Schadevrije jaren worden bij ons momenteel tot maximaal 3 jaar na royement van uw motorrijtuigverzekering toegestaan. Hiermee heeft u langer recht op de reeds opgebouwde jaren met bijbehorende korting.

Hoe berekent u uw schadevrije jaren?

Het is niet mogelijk om uw schadevrije jaren te berekenen. Er is echter wel een manier om te achterhalen hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Wanneer u een nieuwe verzekering wilt afsluiten, zult u uw oude verzekering op moeten zeggen. De oude verzekeraar is verplicht de klant op de hoogte te stellen van het gemelde aantal schadevrije jaren. Dit wordt vermeldt op de royementsverklaring die u van de oude verzekeraar ontvangt. Indien u de schadevrije jaren hier niet op kunt vinden, kunt u natuurlijk altijd naar uw oude verzekeraar bellen, zij kunnen dit makkelijk achterhalen, want alle gegevens over schadevrije jaren worden bijgehouden in het Roy-data.

Wat is Roy-data?

Roy-data is een systeem waarin de royementsgegevens worden vermeld. Bij het overstappen naar een andere verzekeraar worden aan het systeem Roy-data het aantal opgebouwde schadevrije jaren doorgegeven. En deze schadevrije jaren zijn van belang voor de bonus/maluskorting bij de nieuwe verzekeraar. Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering kunnen wij dus controleren of het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgegeven heeft overeenkomt met de gegevens die in Roy-data staan.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!