Een aanrijding: hoe dient u een schadeformulier in te vullen?

Als u schade aan uw auto heeft, is dit natuurlijk erg vervelend. Wij merken dat het voor veel mensen onduidelijk is of en hoe zij, na schade aan de auto, een schadeformulier moeten invullen. Echter, bij schade door een aanrijding met een ander voertuig, is het belangrijk dat u dit formulier zo snel en volledig mogelijk invult. Het zou immers zonde zijn als uw schade wordt afgewezen doordat het schadeformulier onjuist is ingevuld, of doordat de schadeafhandeling vertraging oploopt door het ontbreken van een schadeformulier.

Wanneer een schadeformulier invullen?

Het invullen van een schadeformulier is noodzakelijk wanneer u schade heeft die veroorzaakt is door een aanrijding met een ander voertuig. Bij een aanrijding zonder tegenpartij, diefstal van uw auto, inbraakschade, hagelschade, brandschade, stormschade of ruitschade is het invullen van een schadeformulier in principe niet noodzakelijk.

Het invullen van een schadeformulier

Het is belangrijk dat u bij een aanrijding met schade samen met de tegenpartij het schadeformulier invult. Een schadeformulier bestaat uit een origineel schadeformulier en een doordruk hiervan. Dit origineel en de doordruk kunnen uiteindelijk losgescheurd worden zodat beide partijen een volledig ingevuld schadeformulier mee naar huis kunnen nemen. Indien u gebruik maakt van een uitgeprint schadeformulier zal deze twee keer ingevuld moeten worden.

De achterzijde

Wij merken dat het invullen van de achterzijde nogal eens vergeten wordt. Het door u invullen van de achterzijde van het schadeformulier is belangrijk omdat het formulier hierdoor echt “uw” formulier wordt. Voor het invullen van de achterzijde is de tegenpartij niet nodig. Dit kan dus ook rustig thuis gedaan worden.

Belangrijke tips

  • Onderteken het schadeformulier NOOIT als u het niet eens bent met de gegevens die tegenpartij hierop heeft vermeld.
  • Maak foto’s van de situatie en de schade aan beide voertuigen.
  • Zoek getuigen en noteer hun gegevens.
  • Maakt foto’s van het ingevulde schadeformulier. Dit voor het geval dat het formulier niet bij ons aankomt.

Download hier een schadeformulier

Het is belangrijk om altijd een schadeformulier in uw auto te hebben liggen. Mocht u niet meer in bezit zijn van een schadeformulier, dan kunt u via onze website een online schadeformulier downloaden.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!