Kosten autorijden in 10 jaar tijd explosief gestegen; hoe komt dit?

Autobezitters zijn in vergelijking met tien jaar geleden veel meer geld kwijt aan hun auto. Ten opzichte van 2009 zijn de kosten met maar liefst met 22% gestegen. Dit komt voornamelijk door de stijging van de verzekeringspremies. Wat de reden is van deze stijging leest u in dit artikel.

Extreme stijging verzekeringspremies

De grote boosdoener van de stijging in de kosten is de autoverzekering. Deze is in tien jaar tijd met maar liefst 45% gestegen. In deze periode was de totale inflatie 15%. De reden voor deze extreme stijging is dat verzekeraars jaren lang te lage premies hebben aangeboden die onder de kostprijs lagen, waardoor veel maatschappijen in de financiële problemen kwamen. Onder meer De Nederlandsche Bank heeft de maatschappijen aangespoord om de premies te verhogen. Helaas is autorijden voor veel jongeren nu onbetaalbaar geworden.

Andere vervoersmiddelen

Autorijden wordt door de stijgende kosten steeds minder aantrekkelijk. Helaas zijn ook de kosten voor het OV met maar liefst 23% gestegen en de taxi kosten zelfs met 30% ten opzichte van 10 jaar geleden. Deze kosten stijgen dus zelfs nog harder dan de kosten van een auto.

Vergelijk autoverzekeringen

Autorijden is al duur genoeg. Om er zeker van te zijn dat u niet te veel betaald voor uw autoverzekering, is het goed om eens een online vergelijking te maken. Wellicht dat u op jaarbasis kunt besparen.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!