Hoe zijn hagel- en stormschade gedekt op mijn autoverzekering?

Bij een flinke hagelbui pakt u liever de auto dan de fiets wanneer u een aantal boodschappen moet doen in de supermarkt. Iedereen zoekt een veilig onderdak wanneer de kleine klompjes ijs uit de lucht vallen. Een bui met grote hagelstenen kan echter voor veel meer problemen zorgen. Hagelschade heeft maandag weer voor een topdrukte gezorgd bij autoschadeherstelbedrijven. Schadebedragen die hiermee gemoeid zijn kunnen nogal oplopen. Dan maar hopen dat u verzekerd bent.

Stormschade meeverzekeren op uw autoverzekering

Een incidentele zomerstorm zorgt ook voor heel wat kopzorgen bij verzekeraars. Schade door storm kan namelijk voor grote financiële problemen zorgen. Stormschade is verzekerd wanneer u een WA + Beperkt Casco of WA + Casco (Allrisk) autoverzekering heeft afgesloten. In dat geval bent u gedekt tegen schade door spullen die vanwege de storm tegen uw auto aanvliegen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een tak die uit een boom vliegt en op uw auto terecht komt. Dit kan voor een aantal flinke deuken zorgen.

Maak snel melding van uw schade

Voor een snelle afhandeling van de schade is het zaak dat u deze zo snel mogelijk meldt bij uw verzekeraar. Hierbij is het belangrijk om ook foto’s van de hagel- of stormschade mee te geven. Op deze manier verkleint u de kans op eventuele discussies over de toedracht of omvang van de schade.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!