CIS-registratie en uw autoverzekering

Stichting Informatie Systeem (CIS) is een organisatie die een landelijke database voor verzekeraars in beheer heeft. Door middel van deze database kunnen verzekeraars gegevens over hun klanten uitwisselen en bewaren. Aan de hand van de gegevens die zijn opgeslagen bij CIS over uw verzekeringsverleden, zouden verzekeraars kunnen besluiten om u niet te accepteren.

De gevolgen

Verzekeraars gebruiken de gegevens uit de CIS database bij het beoordelen van nieuwe aanvragen. Op basis van de gegevens in de database zou een verzekeraar kunnen besluiten om een aanvraag voor een autoverzekering niet te accepteren. Voor iemand die geregistreerd staat vanwege het plegen van verzekeringsfraude, is de kans bijvoorbeeld groot dat deze persoon niet geaccepteerd wordt. Overigens wordt in het CIS register alleen informatie opgeslagen met betrekking tot autoverzekeringen. Maar ook verzekeraars van andere soorten verzekeringen gebruiken de informatie van CIS bij het beoordelen van nieuwe aanvragen.

CIS registratie en autoverzekering

Wanneer het blijkt dat wij vanwege een CIS-registratie geen verzekeraar kunnen vinden die u wilt accepteren, dan kunt u proberen een verzekering af te sluiten bij Rialto Verzekeringen. Deze verzekeraar is gespecialiseerd in het verzekeren van mensen met een hoger risico. Echter, de premie bij Rialto verzekeringen ligt vaak een stuk hoger dan de reguliere premies.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!