Autoschade: repareren of een nieuwe auto?

Een auto kan na een aanrijding zo zwaar beschadigd zijn dat deze niet meer valt te repareren. VerzekerVoordelig.nl legt uit hoe de schaderegeling in zijn werk gaat na zo’n totaalverlies.

WA Casco autoverzekering

De WA Casco autoverzekering, of All Risk verzekering, kost natuurlijk meer als een WA verzekering, maar daar heb je dan wel wat voor. Naast een zeer uitgebreide dekking is de vergoeding van cascoschade bij de meeste autoverzekeraars, met name als het om een totaalschade gaat, riant te noemen. Zeker in geval van vrij nieuwe auto’s keren de verzekeraars ruime bedragen uit. WA Casco autoverzekeringen zijn gebaseerd op waardeafspraken, zoals een nieuwwaarderegeling, die het object een hogere waarde toekent dan de dagwaarde van dat moment in de markt. De nieuwwaarde is de waarde die het object volgens de polisvoorwaarden heeft. Daarom spreken we ook van poliswaarde. Als de auto nog geen jaar oud is (andere termijnen zijn mogelijk), dan geldt bij een totaalverlies als poliswaarde de cataloguswaarde (dus de nieuwwaarde) van het moment van schade.
Er is volgens de meeste algemene verzekeringsvoorwaarden van WA Casco autoverzekeringen sprake van een totaalverlies als de reparatiekosten meer bedragen dan 75 procent van de poliswaarde. In de meeste gevallen kan men bij het afsluiten van een autoverzekering voor nieuwe auto’s kiezen voor 1 jaar nieuwwaarderegeling. Na dit eerste jaar veranderd de dekking in een dagwaarderegeling. Sommige verzekeraars bieden ook nieuwwaarderegelingen van twee jaar aan, deze zijn uiteraard prijziger.

Bij ‘direct berekenen’ bij onze autoverzekering kunt u zoveel berekeningen maken als u wilt. Op deze manier kunt u eenvoudig de verschillende mogelijkheden qua dekkingen en prijzen met elkaar vergelijken.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!