×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.

Een auto op bestelling

vrijdag 11 mei 2007
Uit een opmerkelijk bericht in de Gelderlander blijkt dat autodieven zich steeds beter organiseren en ook steeds professioneler opereren.

Een auto op bestelling
Uit een opmerkelijk bericht in de Gelderlander blijkt dat autodieven zich steeds beter organiseren en ook steeds professioneler opereren. Het regionale dagblad meldde vorige maand dat een bende autodieven in de regio Nijmegen in de afgelopen twee jaar ten minste 150 (vaak splinternieuwe) auto’s heeft gestolen.
 

Het bovenregionale rechercheteam Oost-Nederland dat in totaal acht mannen en een vrouw heeft aangehouden, schat het schadebedrag op zeker twee miljoen euro. “De auto’s werden op bestelling gestolen. In diverse bedrijfshallen – waar de politie zeker 200 kuub aan auto-onderdelen aantrof – werden de auto’s omgekat (van twee auto’s maakten ze één nieuwe) en gestript, waarna de onderdelen via internet en handel met het buitenland werden afgezet”, meldt de Gelderlander, die steeds benadrukt hoe professioneel de bende te werk ging.
“In de bedrijfshallen lagen de onderdelen van de gestripte auto’s goed gesorteerd in stellingen. Die onderdelen werden netjes verpakt en vooral aan kopers in het buitenland geleverd.”
De bende is min of meer tegen de lamp gelopen toen de politie bij een routinecontrole in een Griekse vrachtwagen auto-onderdelen van 25 verschillende auto’s aantrof. Van veertien kon worden vastgesteld dat ze van diefstal afkomstig waren.
 

Bron: Fintool