×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Kosten autorijden in 10 jaar tijd explosief gestegen

Kosten autorijden in 10 jaar tijd explosief gestegen

maandag 7 januari 2019 - door Manon Sijm

Autorijden wordt steeds duurder

Autobezitters zijn in vergelijking met tien jaar geleden veel meer geld kwijt aan hun auto. Ten opzichte van 2009 zijn de kosten met maar liefst met 22% gestegen. Dit komt voornamelijk door de stijging van de verzekeringspremies. Wat de reden is van deze stijging leest u in dit artikel.

Extreme stijging verzekeringspremies

De grote boosdoener van de stijging in de kosten is de autoverzekering. Deze is in tien jaar tijd met maar liefst 45% gestegen. In deze periode was de totale inflatie 15%. De reden voor deze extreme stijging is dat verzekeraars jaren lang te lage premies hebben aangeboden die onder de kostprijs lagen, waardoor veel maatschappijen in de financiële problemen kwamen. Onder meer De Nederlandsche Bank heeft de maatschappijen aangespoord om de premies te verhogen. Helaas is autorijden voor veel jongeren nu onbetaalbaar geworden.

Overige kosten

Naast de stijgende verzekeringspremies, zijn mensen ook meer geld kwijt aan de aanschaf van een auto. De aanschafprijs van een auto is met maar liefst 18% gestegen ten opzichte van 2009. Daarnaast zijn de kosten voor onderhoud en reparatie met 22% gestegen. De stijging van de kosten zijn veelal te wijten aan de steeds complexere technieken van auto’s en extra gadgets die worden toegevoegd, zoals parkeersensoren en achteruitrijcamera’s. Daarnaast is ook de prijs van auto onderdelen met 19% gestegen. De stijgende aanschaf- en reparatiekosten zorgen ook weer voor een extra stijging van de verzekeringspremie. Andere kostenposten voor een autobezitter zijn ook gestegen, denk aan brandstof (+21%), parkeren en tolgeld (+27%) en motorrijtuigenbelasting (+17%).

Andere vervoersmiddelen

Autorijden wordt door de stijgende kosten steeds minder aantrekkelijk. Helaas zijn ook de kosten voor het OV met maar liefst 23% gestegen en de taxi kosten zelfs met 30% ten opzichte van 10 jaar geleden. Deze kosten stijgen dus zelfs nog harder dan de kosten van een auto.

Vergelijk autoverzekeringen

Autorijden is al duur genoeg. Om er zeker van te zijn dat u niet te veel betaald voor uw autoverzekering, is het goed om eens een online vergelijking te maken. Wellicht dat u op jaarbasis kunt besparen.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties