×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Overlijdensrisico­verzekering » Nieuws » Overlijdensrisicoverzekering: let op de voorwaarden

Overlijdensrisicoverzekering: let op de voorwaarden

vrijdag 4 januari 2008
Overlijdensrisicoverzekeringen zijn het afgelopen jaar flink goedkoper geworden. Premiedalingen van meer dan 30% zijn geen uitzondering. De 'goedkope' verzekeraars hanteren echter vaak de 'En bloc' bepaling.

Overlijdensrisicoverzekeringen zijn het afgelopen jaar flink goedkoper geworden. Premiedalingen van meer dan 30% zijn geen uitzondering.
 

Omdat de voorwaarden van overlijdensrisicoverzekeringen veelal vergelijkbaar zijn, beconcurreren verzekeraars elkaar met name op de hoogte van de premie. Bij alle overlijdensrisicoverzekeringen die wij tot nu toe hebben aangeboden, blijft de premie en de voorwaarden tijdens de gehele looptijd gelijk. Dit is vastgelegd in de voorwaarden.Op dit moment zijn er echter ook verzekeraars die een zeer scherpe premie offreren waarbij de zogenaamde 'En bloc' bepaling als voorwaarde is opgenomen. Houdt u hiermee rekening.
 

'En bloc' bepaling:
Belangrijk bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is de zogenoemde 'En bloc' bepaling. Deze voorwaarde geeft de verzekeraar de mogelijkheid om na het afsluiten eenzijdig de premie te verhogen of de voorwaarden aan te passen. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om na een verandering over te stappen naar een andere verzekeraar, maar dit wordt lastig als u inmiddels een stuk ouder bent of gezondheidsklachten heeft. Niet iedere verzekeraar accepteert u dan nog of u betaalt een hogere premie. U dient zich dus van te voren af te vragen of een lagere premie een 'En bloc' bepaling wel waard is.
 

Vergelijken zinvol:
Bij VerzekerVoordelig.nl worden vrijwel alle overlijdensrisicoverzekeringen vergeleken en kunt u direct afsluiten. U ziet meteen hoeveel u kunt besparen op uw huidige verzekering. Uw voordeel kan oplopen tot vele duizenden euro's over de gehele looptijd van de verzekering. Bij de offerte wordt duidelijk aangegeven of de premie tijdens de gehele looptijd vast staat of dat de 'En bloc' bepaling van toepassing is. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een hoger bedrag te verzekeren voor dezelfde premie.

Omdat u in sommige gevallen (opnieuw) een medische keuring dient te ondergaan, adviseren wij u om uw oude verzekering pas op te zeggen als uw nieuwe verzekeraar u heeft geaccepteerd.
 

Overlijdensrisicoverzekering
premie berekenen