×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Wat keert de verzekeraar uit na diefstal?

Wat keert de verzekeraar uit na diefstal?

zondag 30 december 2018 - door Manon Sijm

Wat keer de verzekeraar uit na inbraak?

Inbraak en diefstal zijn gevaren waar u uw huis, inboedel en auto tegen kunt verzekeren. In dit artikel leest u hoe u zich kunt verzekeren tegen diefstal, en wanneer u recht heeft op een vergoeding in verschillende situaties.

Hoe is uw inboedel verzekerd tegen inbraak?

Gestolen spullen die niet vastgenageld zitten aan het huis kunnen gevorderd worden op de inboedelverzekering. In veel gevallen hoeft er geen sprake te zijn van braaksporen. Ook bij insluiping (bijvoorbeeld via een open slaapkamerraam) biedt de verzekeraar meestal dekking, maar dat moet wel uit de polisvoorwaarden blijken. Voor geld, verzamelingen en andere waardevolle spullen heeft de inboedelverzekering een beperking in de voorwaarden opgenomen. Deze waardevolle spullen moeten apart worden verzekerd. Buitenhuis is uw inboedel, zoals bijvoorbeeld een laptop die u bij u draagt, vaak alleen verzekerd met een extra buitenhuisdekking onder uw inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar zeker aan te raden.

Wat kunt u bij inbraak vorderen op de opstalverzekering?

Bij een inbraak zijn het huis of onderdelen van het huis soms ook flink beschadigd. Deze kosten draagt de verzekeraar waar de opstalverzekering loopt, ook als het een onsuccesvolle poging tot inbraak is. Met onderdelen worden bezittingen bedoeld die vastzitten aan het huis, zoals de keuken, ingebouwde kasten en ramen. Een opstalverzekering is vaak verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Huurders van een huis kunnen deze schadeclaim neerleggen bij de verhuurder.

Wanneer is inbraak in de auto verzekerd?

Afhankelijk van de gekozen verzekeringsvorm van de autoverzekering is ook diefstal van de auto verzekerd. Met de WA autoverzekering krijg je deze schade niet uitgekeerd, maar met de WA + volledig casco of de WA + beperkt casco wel. Voor de diefstal van spullen uit de auto is de dekking van de autoverzekering vaak maar beperkt tot spullen die tot de auto behoren, zoals een ingebouwde navigatie. Extra accessoires, zoals bijvoorbeeld dure velgen, moeten er vaak los bijverzekerd worden wilt u deze vergoed krijgen bij diefstal. De inboedelverzekering geeft ook maar een beperkte dekking voor spullen gestolen uit de auto. Zo is een mobiele telefoon bijvoorbeeld vaak niet verzekerd wanneer deze in de auto ligt en van buitenaf zichtbaar is. Daarom geldt: niets erin, niets eruit.

Voordeelpakket bij VerzekerVoordelig.nl

U kunt bovenstaande verzekeringen individueel afsluiten via onze website, of ze allemaal in één voordeelpakket afsluiten. Zo kunt u profiteren van de pakket korting en heeft u één aanspreekpunt voor al uw verzekeringen. Daarnaast zijn al uw verzekeringen inzichtbaar via de online polismap, waar u ook gemakkelijk wijzigingen kunt doen en schades kunt melden. Mocht u geïnteresseerd zijn of slechts meer informatie willen over ons voordeelpakket, dan staan onze medewerkers u graag telefonisch te woord op 0228-511211 (ma t/m za bereikbaar).


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties