×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Overlijdensrisico­verzekering » Nieuws » Ouderenbond helpt erfenis te verdelen

Ouderenbond helpt erfenis te verdelen

dinsdag 5 februari 2008
Ouderenbond PCOB biedt zijn leden de mogelijkheid hun eigen erfenisdossier aanleggen, waarin ze kunnen aangeven welke persoonlijke bezittingen er voor wie zijn bestemd.

Ouderenbond PCOB biedt zijn leden de mogelijkheid hun eigen erfenisdossier aanleggen, waarin ze kunnen aangeven welke persoonlijke bezittingen er voor wie zijn bestemd.
 
De PCOB is met de service begonnen, omdat de ouderenbond veel vragen krijgt over het regelen van de erfenis. De PCOB beweert de eerste belangenorganisatie in Nederland te zijn die zo'n service heeft ontwikkeld. Volgens de bond is er veel animo onder de leden voor de nieuwe service.
 

In het erfenisdossier staan lijsten, waarop leden kunnen invullen welke persoonlijke bezittingen met emotionele betekenis ze hebben en wie die na hun dood mogen hebben. Het is ook mogelijk om de lijsten op internet in te vullen. Je krijgt dan een aanmeldcode, zodat alleen jij bij je internetdossier kunt. Het is ook mogelijk in je erfenisdossier een code aan te maken die 'inzage door derden' mogelijk maakt. Die mensen kunnen dan wel kijken, maar niets veranderen. Het erfenisdossier heeft geen juridische waarde, benadrukt de PCOB.

Bron: Nederlands Dagblad, 31-01-2008