×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Op vakantie met een dakkoffer: is deze verzekerd?

Op vakantie met een dakkoffer: is deze verzekerd?

zondag 1 juli 2018 - door Manon Sijm

Op vakantie met een dakkoffer: bent u verzekerd?

Veel mensen trekken er van de zomer met de auto op uit om van de zon te genieten in landen als Duitsland, Italië en Frankrijk. Soms past niet alle bagage in de auto en is er een dakkoffer nodig om de extra spullen mee te nemen. Maar hoe is uw dakkoffer eigenlijk verzekerd?

Diefstal

Het zou kunnen gebeuren dat uw dakkoffer op reis open gebroken wordt of dat de hele dakkoffer van uw auto wordt gestolen. Als u een reisverzekering heeft, worden de gestolen spullen vergoed onder de bagagedekking van uw reisverzekering, mits de dakkoffer goed vast zat aan de bagagedragers en deze goed is afgesloten. Wel sluiten veel maatschappijen dekking van diefstal uit, wanneer bagage bijvoorbeeld ’s nachts onbewaakt in de dakkoffer achterblijft. Ook bij een doorreis hotel is het dus belangrijk om de (waardevolle) spullen uit de dakkoffer te halen. De voorwaarden en dekkingen kunnen per maatschappij verschillen. Het is daarom belangrijk om altijd goed te polisvoorwaarden te lezen.

Schade aan dakkoffer

Naast diefstal van de spullen, kan ook uw dakkoffer beschadigd raken, bijvoorbeeld bij een ongeval. Uw dakkoffer valt niet standaard onder de dekking van uw autoverzekering. Bij sommige verzekeringen zijn accessoires wel tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Als dit niet zo is, kunt u uw dakkoffer extra meeverzekeren als extra ‘accessoire’.

Tips

Om diefstal of schade aan uw dakkoffer te voorkomen, is het verstandig om uw dakkoffer altijd op slot te doen en deze goed vast te maken aan de dak dragers. Verder is het verstandig om geen zware spullen in de dakkoffer te stoppen; dit is veiliger en het zwaartepunt van de auto ligt lager wat fijner rijdt. Tevens is het aan te raden om de auto met gevulde dakkoffer niet uit het oog te verliezen en om geen waardevolle spullen in de dakkoffer te doen. Natuurlijk geldt ook hier: niks erin, niks eruit. Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties