×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Hoe ben ik goed verzekerd tijdens mijn wintersportvakantie?

Hoe ben ik goed verzekerd tijdens mijn wintersportvakantie?

vrijdag 4 januari 2019 - door Martine Kroezen

Wanneer u op wintersportvakantie gaat is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. In vergelijking met een zonvakantie bestaat er namelijk een veel groter risico op calamiteiten. Het risico op lichamelijk letsel is vooral een stuk groter als u op wintersportvakantie gaat. 

De risico’s van een wintersportvakantie

Bij schades opgelopen op vakantie kunt u vaak een beroep doen op uw reisverzekering. Echter, er zijn ook een aantal risico’s die vooral worden opgelopen tijdens een wintersportvakantie en die niet onder de standaarddekking van de reisverzekering vallen. U valt bijvoorbeeld op de piste en u breekt uw enkel. Met hulpmiddelen wordt u naar beneden gebracht en afgevoerd naar het ziekenhuis. Wist u dat het transport naar beneden van de skipiste vaak niet verzekerd is? Hier heeft u een reisverzekering voor nodig.

Denk om het verzekeren van medische kosten en de wintersportmodule

Reisverzekeringen bieden meestal geen standaard dekking tijdens de wintersport. Vaak moet hiervoor de module wintersport worden afgesloten. Ook is het verstandig om voor uw wintersportvakantie na te denken over uw zorgverzekering. De Nederlandse zorgverzekering biedt weliswaar een wereldwijde dekking, maar er zit een beperking in. Vanuit de basisverzekering vergoedt de zorgverzekeraar de medische kosten tot maximaal wat in Nederland gebruikelijk is. Stel, voor een medisch noodzakelijke behandeling betaal je in het buitenland 1000 euro. Wanneer deze behandeling in Nederland 750 euro zou kosten, loop je de kans dat je het overige zelf moet betalen. Met een aanvullende zorgverzekering kun je de medische kosten in het buitenland volledig afdekken.

Kiezen voor een buitenlanddekking in de zorgverzekering of voor een reisverzekering?

De medische kosten tijdens een vakantie in het buitenland kunnen op twee manieren worden meeverzekerd. U kunt kiezen voor een aanvullende zorgverzekering of het meeverzekeren binnen de reisverzekering. Het is in veel gevallen het verstandigst om de kosten mee te verzekeren in de reisverzekering. In dat geval ontvangt u namelijk ook een vergoeding voor de reddingskosten, extra verblijfkosten door een blessure of juist het eerder terugkeren naar Nederland. Deze kosten kunnen vaak niet worden geclaimd bij de zorgverzekeraar.  

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties