×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Singles kopen vaker huis zonder overlijdensrisicoverzekering

Singles kopen vaker huis zonder overlijdensrisicoverzekering

dinsdag 22 mei 2018 - door Martine Kroezen

Singles kopen vaker huis zonder overlijdensrisicoverzekering?Voor de meeste mensen is het kopen van een huis een van de belangrijkste financiële beslissingen in hun leven. Ook voor alleenstaanden is het vaak mogelijk om een huis te kopen. Deze groep kiest er opvallend genoeg wel steeds minder vaak voor om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij hun hypotheek.

De overlijdensrisicoverzekering

Door een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten, zorgt u ervoor dat als u binnen de looptijd van de verzekering overlijdt, een bedrag wordt uitgekeerd. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan een of meerdere door uzelf vastgestelde begunstigden. De hoogte van dit bedrag en de looptijd van de verzekering kunt u zelf kiezen. Door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kunt u er bijvoorbeeld zeker van zijn dat uw nabestaanden, ook zonder uw inkomen, nog uw hypotheek en woonlasten kunnen betalen.

Niet meer verplicht

Tot 1 januari 2018 was het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering verplicht voor mensen die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie willen afsluiten, dit is nu niet meer het geval. Ook voor hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie staan steeds meer hypotheekverstrekkers toe om een hypotheek zonder overlijdensrisicoverzekering af te kunnen sluiten.

Daling

Wat opvalt is dat veel stellen bij het afsluiten van een hypotheek er nog altijd voor kiezen om ook een overlijdenrisicoverzekering hierbij af te sluiten. De procentuele afname is zeer gering sinds een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht is. Alleenstaanden kiezen er daarentegen wel steeds vaker voor om geen overlijdensrisicoverzekering af te sluiten wanneer zij een huis kopen. Volgens de Hypotheekshop is het aantal singles dat een overlijdensrisicoverzekering afsloot bij hun hypotheek, met 35% gedaald.

Het nut van een overlijdensrisicoverzekering voor singles

Veel stellen sluiten een overlijdensrisicoverzekering af omdat ze er zeker van willen zijn dat hun partner en misschien ook kinderen de hypotheek kunnen betalen, ook nadat een van de twee partners is overleden. Voor alleenstaanden zonder kinderen ligt dit anders. Maar toch raden wij het ook alleenstaanden aan serieus na te denken over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij hun hypotheek. Mocht u komen te overlijden, dan lopen uw nabestaanden namelijk bijvoorbeeld het risico dat zij uw huis voor een lager bedrag dan de restwaarde van de hypotheek kunnen verkopen. Ze zullen dan met een restschuld achterblijven. Om dit te voorkomen is het verstandig voor alleenstaanden om ervoor te kiezen een overlijdensrisicoverzekering met een looptijd van tenminste 10 jaar af te sluiten. Na tien jaar is er een dermate deel van de hypotheek afgelost dat de kans klein is dat nabestaanden met een restschuld achterblijven bij overlijden.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Via onze website kunt u gemakkelijk overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken. Door de informatie en handige berekentool op onze website wordt het voor u mogelijk om eenvoudig de beste overlijdensrisicoverzekering te vinden, die bij uw situatie past. Doordat u ook een vergelijking maakt tussen verschillende verzekeraars, bent u gegarandeerd van een lage premie. Mocht u toch vragen of advies nodig hebben dan staat onze klantenservice u natuurlijk graag te woord.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties