×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Nederlander kan gemiddeld €93,- besparen op zorgverzekering!

Nederlander kan gemiddeld €93,- besparen op zorgverzekering!

donderdag 27 december 2018 - door Martine Kroezen

Nederlander kan gemiddeld 93 besparen op zorgverzekeringJaarlijks stapt ongeveer 6% van de Nederlanders over van zorgverzekeraar. Echter, een veel groter deel kan besparen op de zorgverzekering door over te stappen. Maak voor 31 december een vergelijking om erachter te komen of ook u kunt besparen

Meerderheid betaalt te veel zorgpremie

Een onderzoeksrapport van Autoriteit Consumenten & Markt (ACM) en van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft uitgewezen dat 73% van de Nederlanders in 2018 een basiszorgverzekering had waarvoor een goedkoper, nagenoeg gelijk alternatief bestaat. Gemiddeld werd er in 2018 zelfs €93,- te veel betaald voor de zorgpremie blijkt uit ditzelfde onderzoek.

Is overstappen verstandig?

Veel zorgverzekeraars bieden nagenoeg identieke verzekeringen aan terwijl hun premies sterk verschillen. Voor 2019 is het ook bekend dat veel verzekeraars hun premies hebben veranderd. Misschien is uw zorgverzekering, die vorig jaar een voordelige keuze was, dat in 2019 dus opeens niet meer. 

Maak een vergelijking

Het vergelijken van zorgverzekeringen ervaren veel mensen als een lastige klus. Om het vergelijken een stuk makkelijker te maken bieden wij u een handige gratis vergelijkingstool aan. In deze tool krijgt u na het invullen van een aantal gegevens, de zorgverzekeringen te zien die het beste bij uw situatie passen met de bijbehorende premies. Onze vergelijkingstool kunt u hier vinden.

Hoe werkt overstappen?

Wanneer u een vergelijking heeft gemaakt en op basis hiervan heeft besloten om over te stappen, kunt u de nieuwe in de vergelijkingstool ook direct afsluiten. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij zal de aanvraag hierna beoordelen. Nadat uw aanvraag is geaccepteerd, wordt uw oude zorgverzekering automatisch stopgezet. Maar let op: u kunt tot 31 december 2018 overstappen.
 


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties