×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Wanneer is mijn verzekering opzegbaar?

Wanneer is mijn verzekering opzegbaar?

donderdag 10 januari 2019 - door Martine Kroezen

Wanneer is mijn verzekering opzegbaar?

Na een looptijd van één jaar is een verzekering opzegbaar. De verzekeringsmaatschappij mag de verzekering na een jaar stilzwijgend verlengen, maar u hoeft zich niet opnieuw te houden aan een contract van één jaar. In het verleden golden er strikte regels bij het opzeggen van een verzekering. Voorheen moest een verzekering twee maanden voor de vervaldatum worden opgezegd, anders werd de polis weer voor één jaar verlengd. Tegenwoordig is het anders geregeld.

Het opzeggen van een schadeverzekering

Bij het afsluiten van een schadeverzekering wordt er in de meeste gevallen een overeenkomst gesloten voor een periode van één jaar. Gedurende deze periode is de verzekering niet te beëindigen, op een enkele uitzondering na. Een opstalverzekering kan bijvoorbeeld worden beëindigd bij het verkopen van een huis, net zoals een voertuigenverzekering tussentijds kan worden opgezegd bij verkoop van het voertuig. Indien het verzekerde object niet wordt verkocht, zijn de verzekeringen na een jaar maandelijks opzegbaar. Wanneer u uw verzekering bijvoorbeeld op 26 november opzegt, betekent dit beëindiging van de verzekering per 26 december.

Het opzeggen van de zorgverzekering

De contractperiode voor de zorgverzekering loopt van 1 januari tot 1 januari van het volgende jaar. De zorgverzekering kan worden beëindigd per 1 januari. De nieuwe verzekering zal eveneens ingaan per 1 januari. Een uitzondering op deze regel geldt voor mensen die 18 jaar worden. Kinderen zijn meeverzekerd onder de zorgverzekering van hun ouders. Na hun 18e verjaardag hebben zij één maand de tijd om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Deze zal dan ingaan vanaf het moment dat de verzekering geaccepteerd is. Voor iedereen geldt dat gedurende het kalenderjaar, de zorgverzekering niet beëindigd kan worden.

Het opzeggen van een levensverzekering

Een levensverzekering is een eenzijdige overeenkomst. Dat wil zeggen dat de verzekering op elk willekeurig moment beëindigd kan worden. De verzekeraar biedt dekking zolang de premie wordt betaald. Indien er een waarde wordt opgebouwd in de levensverzekering, bestaat de mogelijkheid om de verzekering af te kopen. Niet voor alle verzekeringsvormen zal dit verstandig zijn. Bij het afkopen van bijvoorbeeld een lijfrenteverzekeringen kunnen er zware fiscale sancties volgen.

Verzekeringen vergelijken

VerzekerVoordelig.nl biedt het volledige scala aan particuliere verzekeringen aan. Vergelijk nu gemakkelijk en snel online verzekeringen en kijk wat u kunt besparen.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties