×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » De premie van de overlijdensrisicoverzekering daalt!

De premie van de overlijdensrisicoverzekering daalt!

zondag 30 september 2018 - door Martine Kroezen

De premie van de overlijdensrisicoverzekering daalt! In de afgelopen jaren hebben de meeste verzekeraars de premies voor de overlijdensrisicoverzekeringen flink laten dalen. De kans is groot dat u zichzelf nu afvraagt of u kunt besparen op uw reeds lopende overlijdensrisicoverzekering. In dit artikel leggen wij u uit of en hoe u kunt besparen. Ook leest u hier dat er ook haken en ogen aanzitten.

Dalende premies

De afgelopen jaren zijn de premies op de overlijdensrisicoverzekeringen flink gedaald. Dit is vooral te danken aan de grotere concurrentie tussen verzekeraars en de gestegen gemiddelde levensverwachting van de Nederlandse bevolking. De meeste overlijdensrisicoverzekeraars rekenen premieverlagingen niet automatisch door in de premie van al lopende polissen. Hierdoor profiteren alleen de nieuwe klanten van de premieverlaging. Dit terwijl klanten met een al lopende overlijdensrisicoverzekering veelal blijven zitten met een eerder afgesloten duurdere polis. Heeft u ook een lopende overlijdensrisicoverzekering? Dan kunt u wellicht wel profiteren van een lagere premie door deze verzekering over te sluiten. 

Een veranderende gezondheidssituatie?

Echter, in de praktijk zien wij helaas dat u lang niet altijd kunt besparen op de premie door uw overlijdensrisicoverzekering over te sluiten. Als uw gezondheidssituatie bijvoorbeeld is veranderd, kan het zo zijn dat u een hogere premie wordt aangeboden of dat het helemaal niet meer mogelijk is voor u om uw overlijdensrisicoverzekering over te sluiten.  

Een gestegen leeftijd

Ook is uw leeftijd inmiddels gestegen. Een hogere leeftijd betekent een hogere premie. Ook dit kan er toe leiden dat u niet kunt profiteren van een lagere premie.  

Oversluiten overlijdensrisicoverzekering

Wilt u nagaan of u toch kunt profiteren door uw overlijdensrisicoverzekering over te sluiten? Dan kunt u eenvoudig een premie berekenen op onze website, of contact opnemen met onze klantenservice

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties