×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Waarom een nieuwe vergelijking maken voor uw zorgverzekering loont

Waarom een nieuwe vergelijking maken voor uw zorgverzekering loont

zaterdag 26 november 2016 - door Martine Kroezen

Waarom een nieuwe vergelijking maken voor uw zorgverzekering loontDe nieuwe zorgpremies zijn weer bekend en dit betekent dat u kunt overstappen van zorgverzekeraar. De stijgingen van de premies voor 2017 lopen, bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen, uit een van 0% tot 13,5% ten opzichte van 2016. Door een nieuwe vergelijking te maken, komt u erachter of u in 2017 wellicht fors te veel gaat betalen.

Waarom maakt men een nieuwe vergelijking?

De meeste mensen maken een nieuwe vergelijking om te kijken of ze kunnen besparen op hun zorgverzekering. Tevens wordt een nieuwe vergelijking voor de zorgverzekering vaak gemaakt omdat er sprake is van een veranderde gezondheid of persoonlijke situatie. Ook ontevredenheid over de huidige zorgverzekeraar kan een rol spelen.

Zelfde polis met een andere prijs

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft opgemerkt dat veel Nederlandse verzekeraars samenwerken. Dit betekent dat veel verzekeraars een zelfde zorgpolis met een andere naam aanbieden. Echter, vaak wordt dezelfde verzekering aangeboden voor een andere premie. Ook leveren sommige verzekeringsmaatschappijen meer service dan anderen. Om te voorkomen dat u bij de uw zorgverzekeraar, voor een vergelijkbare polis, meer premie betaalt dan bij een andere verzekeraar is het maken van een vergelijking verstandig.

Overstappen eenvoudiger

Vorig jaar gaf 93,2% van de mensen aan niet te hebben gekozen voor een andere zorgverzekering. Mensen stappen onder andere niet over, omdat zij door onduidelijke informatieverschaffing liever bij hun eigen zorgverzekeraar blijven. Sinds kort wordt de informatievoorziening van zorgverzekeraars meer onder de loep genomen. Zo is de term ''restitutiepolis'' in 2017 alleen nog maar toegestaan wanneer ook echt een vergoeding gegarandeerd is bij alle zorgaanbieders. Voorheen mocht de term restitutiepolis ook gebruikt worden voor restitutiepolissen met beperkende voorwaarden.

Er zijn ook al een aantal zaken die het overstappen gemakkelijk maken. Zo krijgt u nadat u online van verzekeraar bent gewisseld altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kunt u de overstap kosteloos annuleren. Tevens wordt uw oude zorgverzekering altijd kosteloos geannuleerd. Hiermee wordt voorkomen dat u dubbel verzekerd bent.

Een vergelijking maken?

De zorgpremies voor 2017 zijn bekend, dit betekent dat u kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Ook als u tevreden bent met uw huidige verzekeraar raden wij u aan om eens een nieuwe vergelijking voor de zorgverzekering te maken. Wellicht kunt u fors besparen. Overstappen kunt u het beste voor 31 december doen. Bij vragen staat onze klantenservice u graag te woord.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties