×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Hoe zijn hagel- en stormschade gedekt op mijn autoverzekering?

Hoe zijn hagel- en stormschade gedekt op mijn autoverzekering?

donderdag 3 september 2015 - door Stefan Bakker

Hoe zijn hagel- en stormschade gedekt op mijn autoverzekering?Bij een flinke hagelbui pakt u liever de auto dan de fiets wanneer u een aantal boodschappen moet doen in de supermarkt. Iedereen zoekt een veilig onderdak wanneer de kleine klompjes ijs uit de lucht vallen. Een bui met grote hagelstenen kan echter voor veel meer problemen zorgen. Hagelschade heeft maandag weer voor een topdrukte gezorgd bij autoschadeherstelbedrijven. Schadebedragen die hiermee gemoeid zijn kunnen nogal oplopen. Dan maar hopen dat u verzekerd bent.


Hagelschade meeverzekeren op uw autoverzekering

Hagelschade kan meeverzekerd worden op uw autoverzekering. Het herstel van de tientallen deukjes in het dak van de auto en de motorkap hoeft u echter niets te kosten. Hagelschade aan de auto wordt over het algemeen namelijk vergoedt wanneer u minstens WA + Beperkt Casco verzekerd bent. Omdat deze schade buiten uw schuld ligt valt deze dekking normaal gesproken buiten de bonus/malus-regeling. Dit zorgt ervoor dat u niet terugvalt in schadevrije jaren wanneer u de schade claimt. U blijft dus gewoon extra korting opbouwen.


Stormschade meeverzekeren op uw autoverzekering

Een incidentele zomerstorm zorgt ook voor heel wat kopzorgen bij verzekeraars. Schade door storm kan namelijk voor grote financiële problemen zorgen. Stormschade is verzekerd wanneer u een WA + Beperkt Casco of WA + Casco (Allrisk) autoverzekering heeft afgesloten. In dat geval bent u gedekt tegen schade door spullen die vanwege de storm tegen uw auto aanvliegen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een tak die uit een boom vliegt en op uw auto terecht komt. Dit kan voor een aantal flinke deuken zorgen.


Maak snel melding van uw schade

Voor een snelle afhandeling van de schade is het zaak dat u deze zo snel mogelijk meldt bij uw verzekeraar. Hierbij is het belangrijk om ook foto’s van de hagel- of stormschade mee te geven. Op deze manier verkleint u de kans op eventuele discussies over de toedracht of omvang van de schade. 


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties