×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Op kamers gaan: welke verzekeringen heb ik nodig?

Op kamers gaan: welke verzekeringen heb ik nodig?

zaterdag 17 juni 2017 - door Manon Sijm

Op kamers gaan: welke verzekering heb ik nodig?

De examenuitslag is geweest en nu is het (hopelijk) tijd om na te gaan denken over studeren. Blijf je thuis wonen of ga je op kamers? Wanneer je op kamers gaat komt daar meer bij kijken dan je in de eerste instantie denkt. Plots moet je gaan nadenken over dingen waar je eigenlijk nooit over na hebt gedacht, zoals verzekeringen. Om het makkelijk te maken hebben wij alle benodigde verzekeringen op een rijtje gezet.

Inboedelverzekering

Als je op kamers gaat is het handig om een inboedelverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering dekt schade aan alle spullen die in je kamer, tuin of schuur staan tegen onder andere diefstal, water-, brand- en stormschade. De meeste verzekeringsmaatschappijen stellen wel als voorwaarde dat de deur van de kamer op slot kan, zodat kamergenoten of gasten niet zomaar ongevraagd je kamer binnen kunnen gaan en schade kunnen aanrichten.

Buitenhuisdekking

Wanneer je op kamers woont, breng je (waarschijnlijk) ook een groot deel van de tijd door op de hogeschool of universiteit. Met een buitenhuisdekking zijn de bezittingen die je buitenhuis bij je hebt verzekerd tegen diefstal en schade. Zo kan je met een gerust gevoel een drukke metro instappen en kan je ook zorgeloos je dure laptop meenemen naar college. De buitenhuisdekking kan je afsluiten onder je inboedelverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Ook is het aan te raden een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd wanneer je materiële of letselschade aan iemand anders toebrengt. Zo ben je verzekerd wanneer je bijvoorbeeld in de gezamenlijke ruimte van het huis iets stuk maakt van een ander. Dit valt dus niet onder de inboedelverzekering; deze dekt alleen jouw spullen die in de gezamenlijke ruimte staan. Wanneer je op kamers woont en je ouders een aansprakelijkheidsverzekering hebben, dan ben je bij hen op de polis meeverzekerd tot je 27e, zolang je studeert. In dit geval hoef je zelf dus geen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Reisverzekering

Een reisverzekering is niet verplicht, maar zeker aan te raden. Wanneer je je nieuwe camera op vakantie laat vallen is het toch fijn om te weten dat dit verzekerd is en dat je hier verder geen zorgen over hebt. Ook kan het helaas gebeuren dat je in een ziekenhuis terecht komt in het buitenland. De kosten kunnen zo hoog uitvallen dat je zorgverzekeraar niet alles wil vergoeden. Een medische kosten dekking van je reisverzekering dekt wel alle kosten. Je kunt zelf kiezen wat je wel of niet mee wil verzekeren, zodat je nooit voor iets betaalt wat je niet nodig hebt.

Wanneer je op vakantie gaat kan je kiezen voor een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger en handiger. Als je minimaal 3 weken per jaar op vakantie, weekendjes weg meegeteld, is het al voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bovendien hoef je dan een stuk minder te regelen wanneer je op vakantie gaat. Ook bij deze verzekering geldt dat je tot je 27e bent onderverzekerd bij je ouders als je op kamers woont, mits je studeert. Als je tijdens je studie besluit om voor langere tijd in het buitenland te studeren of stage te lopen, dan is een wereldreisverzekering iets voor jou. Lees hier meer over de wereldreisverzekering.

Annuleringsverzekering

Bij het afsluiten van je reisverzekering is het ook verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Na het boeken of tijdens de vakantie kan er toch iets gebeuren waardoor je de vakantie vroegtijdig moet afblazen. Als je geen annuleringsverzekering hebt, zal je de kosten van het hotel en het vervoer zelf moeten betalen.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties