×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Klaar voor de start, vergelijken maar!

Klaar voor de start, vergelijken maar!

donderdag 19 november 2015 - door Stefan Bakker

Klaar voor de start, vergelijken maar!Het startsein is gegeven voor het vergelijken van uw zorgverzekering! Heeft u bepaalde wensen voor een nieuwe zorgverzekering of bent u wellicht benieuwd of u ergens goedkoper verzekerd kunt zijn? Het is hoe dan ook slim om zorgverzekeringen te vergelijken aan de hand van uw dekkingswensen. Wij bieden u graag een aantal tips die u kunnen bijstaan in het besparen op uw zorgverzekering.   


#1 Vergelijk ieder jaar zorgverzekeringen

Wellicht redelijk voor de hand liggend, maar veel mensen laten het jaarlijks na om zorgverzekeringen te vergelijken. Redenen hiervoor lopen sterk uiteen: een deel van de Nederlanders vindt het overstappen van zorgverzekering bijvoorbeeld te veel gedoe terwijl een ander deel aangeeft tevreden te zijn over de huidige zorgverzekeraar. Als de intentie er niet is om over te stappen zijn mensen ook minder snel geneigd om over te stappen van zorgverzekering. Deze opvatting is in zekere zin begrijpelijk, maar niet altijd juist. In veel gevallen doen mensen er namelijk hun voordeel mee om de markt van zorgverzekeringen te verkennen, ook al hebben zij over het algemeen niets te klagen over de huidige zorgverzekering.


Kortom, probeer tegen het eind van ieder kalenderjaar tijd vrij te maken om zorgverzekeringen te vergelijken. Dit kan enorm waardevol zijn.


#2 Bepaal de criteria die voor u belangrijk zijn

Als u zorgverzekeringen vergelijkt en eventueel overstapt naar een andere zorgverzekeraar zult u voor uzelf moeten bepalen welke criteria voor u (en eventueel uw gezin) belangrijk zijn. De ene persoon hecht veel waarde aan een lage premie per maand, terwijl de andere persoon juist een specifieke aanvullende zorgverzekering nodig heeft voor het komende jaar.


Gaat u vaak naar het buitenland? Dan is het een goed idee om een blik te werpen op de buitenlanddekking die zorgverzekeraars aanbieden met betrekking tot de premie en voorwaarden. Ten slotte is het verstandig om na te gaan met welke klinieken en ziekenhuizen er door uw zorgverzekeraar contracten zijn afgesloten en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn.


#3 Vergelijken kost tijd

Hoewel vergelijkingssites zoals wij er alles aan doen om het vergelijken van verzekeringen zo eenvoudig mogelijk te maken, neemt het vergelijken van uw zorgverzekering toch wel wat tijd in beslag. U vergelijkt natuurlijk niet voor niets: u wilt het best passende zorgpakket, geld besparen en een zorgverzekering afsluiten tegen aantrekkelijke voorwaarden. U werkt ergens naartoe en dit kost nu eenmaal tijd.


Vanaf 19 november zijn alle polissen bekend. Ga vanaf dat moment ook zo snel mogelijk beginnen met vergelijken zodat het geen last-minute activiteiten worden die u een hoop stress op kunnen leveren.


#4 Zeg uw huidige zorgverzekering op vóór 1 januari 2016

Heeft u de keuze gemaakt om over te stappen van zorgverzekering? Zorg er dan voor dat uw huidige zorgverzekering vóór 1 januari 2016 is opgezegd. Op dat moment heeft u tot 1 februari 2016 de tijd om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Wanneer u uw zorgverzekering via ons afsluit wordt het overstappen voor uw geregeld. Onze overstapservice neemt al het werk uit uw handen.


Overstappen in het nieuwe jaar vormt geen probleem met betrekking tot de eventuele dekking van zorgkosten. De nieuwe zorgverzekering gaat namelijk in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016. Let wel op dat u minimaal een basisverzekering moet hebben vóór 1 februari 2016, anders riskeert u een boete omdat u op dat moment onverzekerd bent.


#5 Let op dat u geen betalingsachterstand hebt bij uw huidige zorgverzekeraar

Overstappen kan niet als u een betalingsachterstand heeft op uw huidige zorgverzekering. U kunt uw zorgverzekering alleen beëindigen als u aan uw premie hebt voldaan.
Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties