×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Is uw caravan ook verzekerd onder de autoverzekering?

Is uw caravan ook verzekerd onder de autoverzekering?

maandag 6 augustus 2018 - door Manon Sijm

Is uw caravan ook verzekerd onder de autoverzekering?

Veel mensen trekken er in de zomer op uit om op een camping te genieten van een welverdiende vakantie. Een groot deel van de kampeerders neemt hun eigen caravan mee naar de camping. Toch brengt het vervoeren van een caravan risico’s met zich mee. Iedere bezitter van een auto is verplicht deze minimaal WA te verzekeren, maar hoe zit het eigenlijk met uw caravan?

Schade aan anderen

Indien u schade toebrengt aan een ander met uw caravan, bijvoorbeeld doordat u achteruit ergens tegen aan rijdt, is de schade gedekt onder de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering van uw auto. Schade die u veroorzaakt met uw caravan aan anderen is alleen gedekt mits deze gekoppeld is aan uw auto. Indien u schade veroorzaakt aan anderen wanneer de caravan niet gekoppeld is aan uw auto, bijvoorbeeld doordat u tijdens het verplaatsen van de caravan een andere caravan raakt, is deze schade alleen gedekt indien u een particuliere aansprakelijkheidsverzekering heeft.

Schade aan eigen caravan

Als u zelf (ook) schade heeft aan uw caravan door een ongeval, dan is deze schade niet gedekt onder uw autoverzekering. Dit geldt ook voor schade door brand, storm en diefstal. Deze schade is zelfs niet gedekt als u een (beperkt) casco verzekering heeft voor uw auto. Om dit risico te dekken kunt u een caravanverzekering afsluiten. U kunt dan kiezen voor een dekking waarbij brand, storm en hagelschade zijn gedekt, of kiezen voor een meer uitgebreide dekking waarbij ook diefstal en schade opgelopen in het verkeer zijn meeverzekerd.

Het is zeker aan te raden om een caravanverzekering af te sluiten. Het weer in vakantielanden als Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk of Italië kan immers zomaar omslaan. Grote hagelstenen, blikseminslag en omgewaaide bomen kunnen grote schade veroorzaken aan uw caravan. Daarnaast is het fijn om er zeker van te zijn dat als u onderweg een ongeval krijgt, uw caravan goed verzekerd is.

Caravanverzekering

Via onze website kunt u gemakkelijk en snel caravanverzekeringen vergelijken en direct afsluiten. Daarnaast bieden wij ook autoverzekeringen en particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen aan, zodat u met een gerust hart met de caravan op pad kunt!

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties