Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Verkeer & Vervoer » Bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering

 • Direct 5 aanbieders vergelijken

 • Vaak direct online dekking

 • Tot 75% no-claim korting

 • 14 dagen bedenktijd

bromfietsverzekering omslag
bromfietsverzekering dekkingsoverzicht

Dekkingsoverzicht bromfietsverzekering

WA

WA + Diefstal

WA + Beperkt Casco

WA + Casco

Schade aan anderen

Schade aan anderen Schade aan anderen Schade aan anderen Schade aan anderen

Diefstal, inbraak, joyriding

Brand, explosie en kortsluiting Brand, explosie en kortsluiting Brand, explosie en kortsluiting

Brand, explosie, kortsluiting

Diefstal, inbraak, joyriding Diefstal, inbraak, joyriding

Ruitschade (bij brommobiel)

Ruitbreuk Ruitbreuk

Aanrijding met wild, vogels of loslopende dieren

Aanrijding met wild, vogels of loslopende dieren Aanrijding met wild, vogels of loslopende dieren

Overstroming, aardbeving, storm, hagel

Overstroming, aardbeving, storm en hagel Overstroming, aardbeving, storm en hagel

Vervoer van de bromfiets (m.u.v. schrammen, lakschade)

Vervoer van de auto Vervoer van de auto

Botsen en omslaan

Botsen en omslaan

Te water raken

Te water raken

Andere schade van buitenaf

Andere schade van buitenaf

Geadviseerd voor bromfietsen:

vanaf 5 jaar oud

vanaf 3 jaar oud

vanaf 3 jaar oud

tot 3 jaar oud

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,6!

Goed

Snel en goedkoop

Richard De Caluwe

Digitale Polismap

Beheer uw verzekeringen in de app of op de computer


Lees meer

 • allianz.png
 • Arag.png
 • asr.png
 • averoAchmea.png
 • bovemij.png
 • das.png
 • deltalloyd.png
 • europeesche.png
 • generali.png
 • london.png
 • nn.png
 • reaal.png
 • unigarant.png
keurmerk bromfietsverzekering

Dekkingen bromfietsverzekering

WA

De WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekking is de minst uitgebreide verzekering. Deze dekt de schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar / bestuurder van de bromfiets.

Meer over WA

WA + beperkt Casco

De WA + beperkt Casco bromfietsverzekering dekt, naast de wettelijk verplichte WA dekking, schade aan uw bromfiets veroorzaakt door brand, diefstal en storm.

Meer over WA + Beperkt Casco

WA + volledig Casco (All Risk)

Is de meest uitbreide verzekering voor een bromfiets. Deze dekt naast de WA + beperkt Casco dekking, schade door botsingen, omslaan, slippen en van de weg raken.

Meer over WA + Casco

Aanvullende dekkingen bromfietsverzekering

Ongevallenverzekering Opzittenden

De Ongevallenverzekering Opzittenden zorgt ervoor dat er altijd een bedrag wordt uitgekeerd als een opzittende van de bromfiets bij een ongeval letsel oploopt, invalide raakt of om het leven komt. Dit geldt ook bij situaties waar de bestuurder van de bromfiets zelf schuld draagt.

Meer over Ongevallen Opzittenden

Verhaalsrechtsbijstand

De dekking Verhaalsrechtsbijstand zorgt voor juridische steun bij het verhalen van schade opgelopen in het verkeer. Wanneer u geen Verhaalsrechtsbijstand dekking op uw bromfietsverzekering heeft afgesloten zult u dit zelf moeten doen.

Meer over Verhaalsrechtsbijstand

Voordelen bromfietsverzekering

Tot 75% no-claim korting

VerzekerVoordelig.nl beloont goed rijgedrag. Daarom krijgt u tot 75% no-claimkorting als u schadevrij rijdt. Des te meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, des te hoger de korting.

Overdraagbare no-claim

Wanneer uw bromfietsverzekering bij ons is afgesloten, kunt u de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd meenemen naar een motor-/autoverzekering. Deze verzekering moet dan wel bij VerzekerVoordelig.nl worden afgesloten.

Veilig verzekeren

Wij maken gebruik van SSL. Dit is een veilige en betrouwbare gebruikersomgeving. Hierdoor zijn uw vertrouwelijke gegevens beveiligd. De regels van het College Bescherming Persoonsgegevens onderschrijven wij, zodat uw privacy is gewaarborgd.

Vaak direct online dekking

Doordat u uw bromfietsverzekering online afsluit, wordt de aanvraag direct in behandeling genomen. Zo weet u direct na het afsluiten van de bromfietsverzekering of u verzekerd bent.

Extra online korting

Profiteer van onze extra internetkorting op uw bromfietsverzekering. Hierdoor betaalt u bij VerzekerVoordelig.nl minder dan elders voor dezelfde bromfietsverzekering.

14 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug. U kunt tot 14 dagen na afgifte van de polis uw bromfietsverzekering per ingangsdatum gratis annuleren. Impuls aankopen zijn niet nodig. Wij willen dat iedereen die een bromfiets verzekering bij VerzekerVoordelig.nl afsluit een tevreden klant is en in de toekomst blijft.

Tips voor uw bromfietsverzekering

Soms niet gedekt bij bestuurder onder de 24

Wanneer bij het aangaan van de bromfietsverzekering is aangegeven dat de verzekeringnemer/bestuurder 24 jaar of ouder is, dan is bij bepaalde maatschappijen schade geheel of gedeeltelijk niet gedekt wanneer deze heeft plaatsgevonden terwijl de bromfiets bestuurd werd door een persoon jonger dan 24 jaar.

Uw oldtimer bromfiets verzekeren

Als trotse bezitter van een oldtimer bromfiets wilt u met veel plezier en zonder enkele zorgen een stukje kunnen rijden. Voor een goedkope oldtimer bromfietsverzekering kunt u terecht bij VerzekerVoordelig.nl. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze oldtimer bromfietsverzekering zijn:

 • De oldtimer bromfiets dient minimaal 25 jaar of ouder te zijn
 • De bestuurder dient minimaal 24 jaar of ouder te zijn
 • Een ander gemotoriseerd vervoermiddel voor dagelijks gebruik is verplicht
 • Er mag maximaal 1.500 kilometer per jaar met de bromfiets worden gereden

Zorg dat u altijd uw groene kaart bij u hebt

Bij het afsluiten van een bromfietsverzekering krijgt u een groene kaart van de verzekeringsmaatschappij. U wordt geacht deze groene kaart bij u te hebben wanneer u aan het rijden bent met uw scooter, brom- of snorfiets. Bij controle kan erom gevraagd worden. Met de groene kaart is uw bromfiets verzekerd in elk land waar de groene kaart geldig is.

Wat u moet doen bij diefstal

Ten eerste moet u zo snel mogelijk aangifte doen bij de plaatselijke politie. U krijgt bij deze aangifte een proces-verbaal. Vervolgens moet u binnen drie weken het schadeformulier van VerzekerVoordelig.nl invullen en het proces-verbaal meesturen (een kopie volstaat ook). Wanneer u online het schadeformulier invult en verstuurt, wordt u geacht het proces-verbaal met de post na te sturen. Wanneer uw scooter, brom- of snorfiets binnen drie weken na meldingsdatum (de dag dat u de diefstal bij ons meldde) niet is teruggevonden, krijgt u het verzekerde bedrag uitgekeerd. Wordt uw scooter wel teruggevonden maar heeft deze schade opgelopen? Dan krijgt u de schadekosten vergoed.

Zelf online afsluiten

Via onze rekenmodules berekent u zelf de premie van uw bromfietsverzekering en kunt u online uw verzekering afsluiten zonder advies van een financieel adviseur. Vragen? Bel 0228-511211, van maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 en ook op zaterdag zijn wij bereikbaar maar dan van 09.00-12.30 en 13.00-16.00.