×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Overlijdensrisico­verzekering

Overlijdensrisicoverzekering

 • Verpanding aan elke hypotheekverstrekker in Nederland mogelijk.

 • Lage bemiddelingskosten van slechts €155,-.

 • Volledig onafhankelijke vergelijking van 18 aanbieders


Wat is een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert een van te voren afgesproken bedrag uit mocht de verzekerde binnen de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering komen te overlijden. Het bedrag wordt uitgekeerd aan de persoon die is aangewezen op de polis, ook wel de begunstigde genoemd. Het is mogelijk om meerdere begunstigden aan te wijzen op uw verzekering. VerzekerVoordelig.nl biedt u drie verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen aan: een gelijkblijvende, een annuïtair dalende en een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering.

Deze overlijdensrisicoverzekeringen kunt u gemakkelijk online vergelijken op VerzekerVoordelig.nl. Met de informatie op onze website en onze online vergelijkingsmodule is zelf de beste overlijdensrisicoverzekering kiezen voor uw situatie opeens heel gemakkelijk. Door een vergelijking te maken tussen meerdere aanbieders verzekert u zichzelf ook nog eens van een lage premie. Als u toch vragen heeft staat onze klantenservice voor u klaar.

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,7!

Uitstekend

Uiterst klantvriendelijk, en een heldere uitleg over het aanbod van de producten.

Hans de Wilde

Digitale Polismap

Beheer uw verzekeringen in de app of op de computer


Lees meer

 • ASR.jpg
 • BND.png
 • CreditLife.jpg
 • DELA.png
 • Dazure.jpg
 • DeltaLloyd.png
 • Iptiq.png
 • Leidsche.png
 • Quantum Leben.jpg
 • Reaal.png
 • TAF.jpg
Keurmerk overlijdensrisicoverzekering

Dekkingen overlijdensrisicoverzekering

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Het verzekerde bedrag en de premie blijft de gehele looptijd hetzelfde. Vooral voor mensen met een koopwoning of een krediet is het raadzaam om een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.
 

Meer over gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekerd kapitaal ieder jaar met een vast bedrag. Uiteindelijk zal het verzekerd bedrag exact op nul euro uitkomen. De laatste jaren zijn meestal premievrij.
 

Meer over lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Het bedrag dat u verzekert daalt ieder jaar afhankelijk van het door u gekozen annuïteitspercentage. Deze annuïteit ligt vaak tussen de twee en acht procent. De laatste jaren zijn meestal premievrij.

 

Meer over annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Dekkingen grafiek overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert een van te voren afgesproken bedrag uit mocht verzekerde binnen de looptijd van de risicoverzekering komen te overlijden. Het bedrag wordt uitgekeerd aan de persoon die is aangewezen op de polis, ook wel de begunstigde genoemd. VerzekerVoordelig.nl biedt u drie verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen aan: een gelijkblijvende, een annuïtair dalende en een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering.

Onderstaande grafiek laat u zien hoe de dekkingen van onze overlijdensrisicoverzekering verlopen.

Voordelen overlijdensrisicoverzekering

Vergelijk 18 aanbieders

Op VerzekerVoordelig.nl vergelijkt u 18 aanbieders voor uw overlijdensrisicoverzekering. Zo weet u zeker dat u altijd een verzekering heeft met een scherpe premie en goede voorwaarden.

Online offerte

U kunt bij ons online uw premie berekenen. Een offerte aanvragen is natuurlijk geheel vrijblijvend. Om deze offerte te ontvangen hoeft u enkel een paar gegevens in te vullen.

30 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug. U kunt tot 30 dagen na afgifte van de polis per ingangsdatum uw overlijdensrisicoverzekering gratis annuleren. Impuls aankopen zijn niet nodig. Wij willen dat iedereen die een overlijdensrisicoverzekering bij VerzekerVoordelig.nl afsluit een tevreden klant is en in de toekomst blijft.

Verzekering op maat

U bepaalt zelf de dekking en de hoogte van het verzekerd bedrag bij de overlijdensrisicoverzekering. U heeft de keuze uit een gelijkblijvende, annuïtair dalende of lineair dalende dekking.

Eén of twee verzekerden

Wanneer u besluit een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, kunt u deze naar keuze afsluiten op uw eigen leven of op het leven van uw partner. U kunt ook een verzekering afsluiten op twee levens.

Veilig Verzekeren

VerzekerVoordelig.nl maakt gebruik van SSL. Dit is een veilige en betrouwbare gebruikersomgeving. Hierdoor zijn uw vertrouwelijke gegevens beveiligd. De regels van het College Bescherming Persoonsgegevens onderschrijven wij, zodat uw privacy is gewaarborgd.

Onderzoek naar uw gezondheid

Hoe hoger het bedrag is dat u wilt verzekeren, hoe meer risico de verzekeraar zal lopen en hoe uitgebreider het onderzoek naar uw gezondheid zal zijn.

Gezondheidsverklaring

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering wordt u gevraagd om een digitale gezondheidsverklaring in te vullen. U wordt geacht met deze verklaring een aantal vragen over uw gezondheid naar waarheid te beantwoorden.

Informatie bij uw behandelend arts

De verzekeringsmaatschappij kan u toestemming vragen om bij uw behandelend arts nadere informatie op te vragen.

Keuring door een internist

Bij een hoog verzekerd bedrag kan de verzekeringsmaatschappij van u vragen dat u door een internist gekeurd wordt. Wanneer u bent goedgekeurd, kan de overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten.