×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Huis & Recht » Opstalverzekering

Opstalverzekering

 • Dekking bij verhuur van de woning mogelijk, na overleg met een van onze adviseurs

 • Garantie tegen onderverzekering met de herbouwwaarde meter.

 • Snelle en correcte schadeafhandeling

opstalverzekering

Dekkingsoverzicht opstalverzekering

Basis -
Exta uitgebreid
All-in -
Meest uitgebreid
Brand, ontploffing, schroeien, rook, roet of brandblussing
Blikseminslag
Hevige storm, regen, sneeuw of hagel
Vorst (bijvoorbeeld springen van waterleidingen)
Water of stoom (uit waterleiding, riolering, verwarmingsinstallatie, waterbed of aquarium)
Inbraak of een poging daartoe
Vandalisme of rellen
Schade door een aanrijding, aanvaring of luchtverkeer
Omvallen van bomen, hijskranen of hoogwerkers
Waterschade door openstaande ramen en deuren
Een ongelukje door uzelf, bijvoorbeeld als u iets laat vallen waardoor uw tegelvloer beschadigt
Een plotselinge en onverwachte gebeurtenis door een mankement aan (onderdelen van) het woonhuis. Bijvoorbeeld een constructiefout van het dak, waardoor lekkage ontstaat en er waterschade is
Bijna alle andere plotselinge en onverwachte gebeurtenissen, bijvoorbeeld als iemand graffiti op uw buitenmuur spuit

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,7!

Uitstekend

Uiterst klantvriendelijk, en een heldere uitleg over het aanbod van de producten.

Hans de Wilde

Digitale Polismap

Beheer uw verzekeringen in de app of op de computer


Lees meer

 • Allianz.jpg
 • AllianzGlobalAssistance.png
 • Arag.png
 • AveroAchmea.jpg
 • DeGoudse.jpg
 • Voogd.png
 • asr.png
 • bovemij.png
 • das.png
 • europeesche.png
 • nn.png
 • reaal.png
 • unigarant.png
WebShopKeurmerk hover

Dekkingen opstalverzekering

Wat dekt een opstalverzekering?

Een opstalverzekering dekt schade aan spullen die vastzitten in en aan het huis. Onder opstal worden alle onderdelen van uw woonhuis gerekend waarvoor sloop- of breekwerk nodig is om ze te verwijderen. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld de ramen, plafonds, deuren en muren. Schuttingen, tuinhekken, heggen en geplante bomen vallen ook onder de opstal. 

Dekking van de herbouwwaarde

De premie van de opstalverzekering is vooral afhankelijk van de herbouwwaarde van uw huis. De herbouwwaarde is iets anders dan de aankoopwaarde. Bij de herbouwwaarde wordt namelijk niet de waarde van het perceel meegerekend. Bent u onzeker over de herbouwwaarde? Gebruik dan de herbouwwaardemeter in onze online rekenmodule, daarmee kunt u zelf de herbouwwaarde van uw huis bepalen.

Voordelen opstalverzekering

Garantie tegen onderverzekering

Wanneer u uw premie berekent en daarbij gebruik maakt van de herbouwwaardemeter geven wij u de garantie dat u bent verzekerd tegen onderverzekeren.

Uitgebreide dekkingen

Onze opstalverzekering heeft de meest uitgebreide dekking. U kunt kiezen uit een uitgebreide, extra uitgebreide of meest uitgebreide opstalverzekering. Zo heeft u altijd de opstalverzekering die het beste bij u past.

14 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug. U kunt tot 14 dagen na afgifte van de polis uw opstalverzekering per ingangsdatum gratis annuleren. Impuls aankopen zijn niet nodig. Wij willen dat iedereen die een verzekering bij VerzekerVoordelig.nl afsluit een tevreden klant is en in de toekomst blijft.

VerzekerVoordelig.nl korting

Profiteer van onze extra internetkorting (5%) op uw opstalverzekering. Hierdoor betaalt u bij ons minder dan elders voor de opstalverzekering van dezelfde aanbieder.

Snelle schadeafhandeling

Wanneer u schade heeft opgelopen, zullen wij deze zo snel mogelijk proberen af te handelen. Bij schadeafwikkeling zijn wij onafhankelijk en niet in dienst van een maatschappij, zo krijgt u altijd het bedrag uitgekeerd waar u recht op heeft.

Veilig Verzekeren

VerzekerVoordelig.nl maakt gebruik van SSL. Dit is een veilige en betrouwbare gebruikersomgeving. Hierdoor zijn uw vertrouwelijke gegevens beveiligd. De regels van het College Bescherming Persoonsgegevens onderschrijven wij, zodat uw privacy is gewaarborgd.

Tips voor uw opstalverzekering

Wat valt er onder u opstal?

Alles wat nagelvast aan je woning vastzit en je dus niet eenvoudig kunt weghalen zonder iets te beschadigen valt onder de opstalverzekering. Ook de bij het gebouw behorende bijgebouwen, schuttingen en erfafscheidingen horen bij de opstal. Ook mag u bijvoorbeeld een ingebouwde keuken en badkamer tot de opstal rekenen. Alles wat je los kunt halen behoort tot de inboedel.

Uitsluiting van dekking

Er zijn een aantal gevallen van schade die de opstalverzekering niet kan dekken. Hierbij moet u denken aan schade veroorzaakt door natuurrampen, molest (oorlog en gewapende opstanden) en kernrampen.

Verzekeringen in één pakket

Wanneer u meerdere verzekeringen af wilt sluiten voor uw huis, adviseren wij om deze bij dezelfde verzekeraar in één pakket onder te brengen. Dit is voordeliger en het voorkomt problemen bij het vaststellen onder welke verzekering de schade valt. U wordt dan niet van het kastje naar de muur gestuurd wanneer u schade meldt. Bovendien hoeft u de schade bij maar één verzekeraar te melden.

Zelf online afsluiten

Via onze rekenmodules berekent u zelf de premie van uw opstalverzekering en kunt u online uw opstal verzekeren zonder advies van een financieel adviseur. Vragen? Bel 0228 511211, maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 en zaterdag van 09.00 - 12.30 of 13.00 - 16.00.